Ponovo pomeren rok za izgradnju Pozorišta!

Lokalne vesti - Ponedeljak 14.07.2014 - 09:28

Izvođač radova na izgradnji pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju, preduzeće „Banković“, zatražio je produženje roka za završetak zgrade, što mu je Odbor za obnovu pozorišta odobrio.

Pozoriste u Vranju Pozoriste u Vranju

Kako se čulo na 17. sednici Odbora, postoje objektivni i subjektivni razlozi za produžetak rokova. To su, pre svega, loši vremenski uslovi, odnosno ukupno 77 kišnih dana prema podacima Meteorološke stanice u Vranju, zatim nedostaci u projektnoj dokumentaciji  uzrokovani  specifičnošću zgrade, oštećenja koja nisu bila primećena kod izrade projekta, nerešeni imovinsko-pravni odnosi sa hotelom „Vranje“, nemogućnost korišćenja krana zbog vazdušnih elektro vodova i uskog trotoara i ručno izvođenje radova.

- Uzimajući u obzir sve predočene podatke, kao i činjenicu da bi raskid Ugovora sa preduzećem „Banković“  podrazumevao ponovni postupak pokretanja javne nabavke, zaključeno je da se formira komisija koja će sačiniti Aneks Ugovora i dostaviti ga Odboru do 18. jula na razmatranje.

Izvođaču radova dat je rok da prvu fazu završi 26. septembra i da Služba za javne nabavke  pripremi sve što je potrebno za pokretanje postupka za realizaciju druge faze radova na obnovi zgrade pozorišta- saopštio je predsedavajući Odbora za obnovu Pozorišta Zoran Antić.

Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: