Potpisani ugovori o projektnom finansiranju medija

Lokalne vesti - Petak 27.06.2014 - 19:49

U maloj sali Skupštine grada Vranja potpisani su prvi ugovori o projektnom finansiranju medija.

Predstavnik OK radija potpisuje ugovor sa gradonačelnikom Antićem Predstavnik OK radija potpisuje ugovor sa gradonačelnikom Antićem

Ovaj skoro istorijski događaj, naglasili su prisutni, trebalo bi da predstavlja prekretnicu u prelasku na projektno finansiranje medija u Vranju, ali i u čitavoj Srbiji.

- Ovo je početak i očekujem da u narednoj godini izdvojimo više sredstava za ovu oblast - rekao je obraćajući se predstavnicima medija gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

On je istakao da je novinarska struka danas u izuzetno teškom položaju, kao i da je neophodno zadržati  uzajamnu odgovornost, čime se postiže puni stepen demokratičnosti.

Gradonačelnik Antić najavio je i nastavak izrade strategije interne i eksterne komunikacije, koja je započeta pre nekoliko godina.

Zamenik gradonačlenika Dragoljub Stevanović, koji je bio i  predsednik Komisije za izbor projekata rekao je da posao nije bio lak s obzirom da je konkurs prvi put raspisan i zahvalio se članovima komisije na profesionalnom odnosu.

Članica Gradskog veća Nela Dimitrijević je istakla da su uočeni neki problemi koji će biti otklonjeni u narednom periodu i da je odluka doneta jednoglasno.

Čestitajući predstavnicima medija predsednik Skupštine grada Slobodan Stamenković je istakao da je ovo gest poštovanja prema novinarskoj profesiji i da novinari treba  objektivno da informišu, da kritikuju i ukazuju na negativne pojave.

Iz gradskog budžeta za realizaciju ukupno šest projekata biće izdvojeno 3,060 miliona dinara.

Sredstva su ovom prilikom dobili dobili Iskon radio, RTV Ritam, OK Radio, Novine ,,Vranjske“ i Radio Fokus.

Inače RTV Vranje, kao lokalni medij čiji je osnivač ggrad Vranje, iz budžeta dobija preko 50 miliona dinara godišnje, ali od 1. januara 2015. godine gubi pravo da bude na budžetu.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: