Prepoznajte korupciju u zdravstvu

Lokalne vesti - Nedelja 14.06.2015 - 11:22

U Vranju će u subotu, 20. juna biti organizovana radionica na temu prepoznavanja korupcije u zdrvstvu.

sa jedne od konferencija Srbije u pokretu sa jedne od konferencija Srbije u pokretu
Kako je saopštio organizator skupa, udruženje „Srbija u pokretu“, radionice su osmišljene tako da na interaktivan način kroz rad u manjim grupama, prikažu i daju informacije o pojmovima korupcije i zloupotrebe službenog položaja u zdravstvenom sektoru u Srbiji. 
 
Govoriće se i o načinima za prepoznavanje korupcije i mehanizmima za njeno suzbijanje. 
 
Svi učesnici dobijaju sertifikate, mogućnost i podršku da kroz mentorstvo osnuju svoj klub koji će se baviti ovom problematikom i raditi na unapređenju zdravlja ljudi u Srbiji. 
 
Zainteresovani se mogu prijaviti OVDE    
 
Zbog velikog interesovanja javnosti, do kraja juna će u Vranju biti organizovane još dve iste radionice, 27. i 28. juna u prostorijama udruženja „Život“.  
 
Inače, „Srbija u pokretu“ se već dugo bavi tematikom korupcije u zdravstvu i odgovornosti lekara. Do sada su realizovane kampanje, “Ne primam mito, radim za platu”, “Kakav je doktor?” i “Glasno za zdravstvo”, a pokrenut je i SMS servis za prijavu korupcije u zdravstvu koji je i dalje aktivan. 
 
SuP će ovom temom nastaviti da se bavi i mimo dosadašnjih kampanja i projekata, kroz osnivanje klubova SuP širom Srbije, koji će okupljati pojedince zainteresovane da se bave ovom temom u svojim lokalnim zajednicama.
 
autor: Aleksandar Aca Stojković
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: