Preševo: Iznosili devize, unosili duvan

Lokalne vesti - Sreda 19.10.2016 - 12:40

Vranje - Na graničnom prelazu Preševo, u utorak su u dva navrata sprečeni pokušaji iznošenja neprijavljenih deviza, pri čemu je ukupno oduzeto 56.000 evra, saopštila je Urava carina.

Oduzeto ukupno 56.000 evra; FOTO: Uprava carina Oduzeto ukupno 56.000 evra; FOTO: Uprava carina

Prvi slučaj se dogodio prilikom pregleda automobila ''Audi A8'', holandskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 19-godišnji državljanin Makedonije albanske nacionalnosti, u društvu svog sunarodnika.

- Njih dvojica su carinicima rekli da nemaju ništa da prijave, da bi potom tokom ličnog pretresa, službenici utvrdili da mladi vozač u džepovima pantalona ima 58.000 evra.

Kako su izjavili da je novac zajednički vraćeno im je po 10.000 evra, a ostatak od 38.000 evra je zadrža
n – navode iz Uprava carine.

Istog dana, na izlazu iz zemlje, isti carinik i policajac zajedno su pregledali još jedan automobil u kome su putovala dvojica državljana Makedonije albanske nacionalnosti.

- U prtljažniku tog “Mercedesa”, čeških registarskih oznaka, kojim je upravljao 26-godišnji mladić, u jednoj čarapi spakovanoj među korišćene stvari, pronađeno je 38.000 evra.

Putnicima je odmah vraćen iznos od 20.000 evra, dok je 18.000 evra privremeno zadržan
o – saopštava Uprava carina.

U oba slučaja, s obzirom da se radi o stranim državljanima, presuda Prekršajnog suda u Preševu doneta je po hitnom postupku, te su oni kažnjeni novčanim kaznama i oduzimanjem deviza.

Na ulazu graničnog prelaza Preševo u utorak je zaplenjeno i 25 kilograma rezanog duvana pronađenog u “Pežou” niških registarskih oznaka.

Tim automobilom upravljao je 49-godišnji srpski državljanin, koji je putovao sa još trojicom saputnika.

- Na pitanje carinika šta ima da prijavi za carinsku kontrolu, vozač je odgovorio da nema ništa, ali je pregledom automobila utvrđeno da je auto pun rezanog duvana.
 
Najviše ga je bilo u torbi u prtljažniku, 19 kilograma, ispod zadnjeg sedišta četiri kilograma, dok je ispod haube u filteru vazduha bilo sakriveno još dva kilograma duvana
– navode iz Uprava carina.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: