Provalnik je silom naterao da proguta šaku dijazepama

Lokalne vesti - Ponedeljak 13.10.2014 - 14:13

Nepoznati razbojnik upao je u nedelju ujutru oko sedam sati u kuću Ankice Trajković (61) u Vranju u ulici Radnih brigada bb, kod Specijalne škole, i uz pretnju pištoljem od nje tražio novac.

Reče je i o pokušaju ubistva Reče je i o pokušaju ubistva

Pošto žena najpre nije želela da kaže gde drži novac, on je silom, gurajući joj pilule u usta, naterao da popije dve kutije sedativa.

Nakon toga, razbojnik je pronašao oko 1.000 evra i pobegao.

Ankica je nakon šoka koji je doživela primljena na Urgentno odeljenje vranjske Bolnice. Prema rečima lekara, ona je već kod kuće povraćala, bila je u svesnom stanju i nakon ispiranja želuca puštena je kući.

- Odmarala sam dok je kroz otključana vrata ulazio neki čovek, i ja, misleći da je to moj muž, uopšte nisam reagovala, da bih tek onda videla  nepoznatog čoveka koji je pritom bio maskiran.

Ustala sam u spavaćici i krenula prema dnevnom boravku. Videla sam muškarca sa čarapom na glavi  smrzla sam se od straha.

On je naišao na vrata i ja sam mu rekla  “Sine moj, kaži šta hoćeš, prekjuče sam primila penziju nemoj ništa da mi tražiš šta imam ja ću ti dati”.

On je dreknuo “tišina” i pružio mi je šaku lekova tražeći da ih progutam.

Rekao mi je “glićaj, gutaj” a nije mi dao ni vodu, a na stolu je ostavio pištolj.

Nisam videla koliko je tableta bilo u šaci, ali na stolu su ostale dve kutije “dijazepama”  – priča Trajkovićeva.

Ona kaže da srećom nije progutala sve tablete jer je uspela je da ih zadrži u ustima i grlu.

Prema njenim rečima, lopov je otvorio prvi ormar na koji je naišao. Stvari je izbacio iz ormara. Onda je, kaže Trajkovićeva, lopov pretresao jakne koje su visile u ormaru, i našao novac u džepu od trenerke, i to jednu novčanicu od 500 i pet od po 100 evra.

- To su mi bile pare od otpremnine kad sam izašla u penziju. Čuvala sam ih za nedaj bože, zar nisam mogla da ih potrošim.

Razbojnik je uzeo pare i pobegao iz kuće. Potrčala sam za njim prema livadi i Specijalnoj školi. Počela sam da zapomažem, pala na stepenište i nekako dozvala ćerku  koja živi u kući pored naše.

Ona je pozvala  policiju, obavestila oca i muža, a ja sam završila na Urgentnom odeljenju.

Lopovu sam samo oči videla. Mogao da me ubije ili prebije, ko zna šta je sve moglo da bude – priča uznemirena Ankica Trajković.

Policija u Vranju intenzivno radi na rasvetljavanju slučaja i otkrivanju počinioca krađe.

Tanja Stamenković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: