Pun voz migranata sa decom

Lokalne vesti - Sreda 04.03.2015 - 13:19

Vranje - Zajedničkom akcijom carinika i policije na železničkoj stanici u Preševu, u sredu u ranim jutarnjim satima, sprečena su 22 ilegalna emigranta u nameri da stignu do Zapadne Evrope.

U vozu uhvaćena velika grupa Avganistanaca U vozu uhvaćena velika grupa Avganistanaca

Radi se o većoj grupi državljana Avganistana, među kojima se nalazio i jedan Sirijac. Ono što ovu grupu razlikuje od onih koje su carinici do sada otkrivali je veliki broj dece: njih čak šestoro, od kojih je najmlađe tromesečna beba.

- Svi pomenuti ljudi otkriveni su prilikom kontrole međunarodnog voza koji saobraća na liniji Grčka-Mađarska, a kroz Srbiju samo prolazi.

Kako carinici  u poslednje vreme na ovom graničnom prelazu često otkrivaju, pa samim tim i sprečavaju pokušaje ilegalnog prelaska granice, i ovoga puta su odlučili da voz prekontrolišu aparatom za merenje koncentracije ugljen dioksida.

Ukoliko se na tom aparatu prikaže veća koncentracija pomenutog gasa, to znači da se u prostoru koji se kontroliše nalaze živa bića.

Pošto je merenjem u tri vagona utvrđena veća koncentracija ugljen dioksida, carinici su  ih otvorili i sprečili dalji rizik po zdravlje ilegalnih emigranata – kažu u Upravi carina.

Kako su objasnili nadležni, u prvom vagonu nalazila se kamionska prikolica u kojoj su carinici  zatekli  jedanaestoro ljudi, među kojima je bilo i šestoro dece, jedna žena i dve bebe.

Zbog toga što je prikolica imala austrijske registarske oznake, pretpostavlja se da su želeli da stignu u tu zemlju.

Pregledom još dva vagona na koje su bili natovareni prazni robni kontejneri, otkriveno je još 11 osoba, među kojima se takođe nalazila jedna žena.

Oni su bili podeljeni u dve grupe, te se tako njih četvoro nalazilo u jednom, a još sedmoro u drugom kontejneru. Svi otkriveni emigranti su predati u dalju nadležnost pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: