PUPS: Stopirati privatizaciju RTB

Lokalne vesti - Četvrtak 14.05.2015 - 09:20

Vranje - Opštinski odbor PUPS-a u Bujanovcu saopštio je da će najavljena privatizacija RTV Bujanovac biti veoma štetan i nepopravljiv potez sa dalekosežnim posledicama.

PUPS u Bujanovcu protivi se privatizaciji RTB PUPS u Bujanovcu protivi se privatizaciji RTB

Kako se dodaje u saopštenju, gašenjem multietničke RTV Bujanovac, albansko, ali pre svih srpsko i romsko stanovništvo, ostaće uskraćeno programa na svom maternjem jeziku.

- Desiće se nezabeležen apsurd da se u jednoj opštini, u zemlji Srbiji od 1. jula ukida informisanje na srpskom jeziku, što će biti i uvod u totalni medijski mrak.

S toga, jednoglasno, u potpunosti podržavamo Otvoreno pismo 41. zaposlenog u ovoj medijskoj kući, koji na veoma argumentovan način obrazlažu zbog čega ih treba izuzeti iz predstojećeg procesa privatizacije – piše u saopštenju koje je potpisao predsednik Opštinskog odbora Života Matić.

On poziva predstavnike svih političkih stranaka i grupe građana u bujanovačkoj opštini, koji se iz potpuno nejasnih razloga ne oglašavaju, da se pridruže u nastojanjima očuvanja celovitosti Radio Televizije Bujanovac.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: