Raspao se novi Nadzorni odbor Simpa!

Lokalne vesti - Petak 12.12.2014 - 08:19

Predsednik novog Nadzornog odbora (NO) Simpa Bojan Dimitrijević podneo je ostavku na tu funkciju, posle manje od mesec dana od njenog preuzimanja!

SIMPO: Nastavlja se rotacija kadrova bez rezultata SIMPO: Nastavlja se rotacija kadrova bez rezultata

Kako prenose „Vranjske“, Dimitrijević, inače ministar trgovine u Vladi Vojislava Koštunice, podneo je ostavku kada je, prema sopstvenim rečima, „video gde je došao“.

- Ne želim da govorim o detaljima. Jedino mogu da kažem da moj koncept oporavka Simpa nije prošao - rekao je Dimitrijević za „Vranjske“.

Kako prenosi ovaj nedeljnik, novi predsednik NO je Boban Petrović, direktor Vlasinskih elektrana.

Ostaje nejasno ko je Petrovića i na koji način izabrao za direktora, jer to može da učini samo Skupština akcionara Simpa, a ona se od izbora Dimitrijevića do danas nije sastajala.

Nekome se očigledno žuri, jer je i Beogradska berza skinula akcije Simpa sa listinga, jer se, mimo pravila, na kontu te firme pojavilo preko milion do sada nepostojećih akcija.

Kako prenose „Vranjske“, umesto Dimitrijevića, novi član NO Simpa je Radomir Tešić iz republičke Direkcije za imovinu, što je za list potvrdio još jedan član tog tela, Goran Nikolić, novi direktor Distribucije u Vranju.

Ostaje nejasno i ko je Tešića izabrao u NO, obzirom da to može učiniti samo Skupština akcionara, koja se nije sastajala.

Bilo kako bilo, dok se novi i najnoviji NO formiraju, prema informacijama OK Radija čak 1.500 radnika Simpa prijavilo se za socijalni program.

Država je obećala pet miliona evra za oporavak kompanije još poodavno, ali te pare nikako da stignu u Vranje.

Biće, dug je put do ovde.     
 

VRANJSKE, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: