RASPUST, a Vranjanci idu u školu!

Lokalne vesti - Utorak 31.01.2017 - 09:44

Iako je na snazi dvonedeljni raspust za đake u Srbiji, škole u Vranju rade i u ponedeljak i utorak!

Jedna od škola u Vranju FOTOO OK Radio Jedna od škola u Vranju FOTOO OK Radio

Na ovaj način školske vlasti rešile su da nadoknade časove zbog produženog raspusta u vreme vanredne situacije zbog snežnih padavina.

Ministarstvo  prosvete je ranije predložilo da se nadoknada realizuje skraćenjem trajanja zimskog raspusta.

Mirjana Savov, šef Sekretarijata za obrazovanje pri Gradskoj upravi u Vranju, pojašnjava da je školama ostavljena mogućnost da se same organizuju i odrede kako će nadoknaditi  propuštene časove.

Bitno je da se na kraju školske godine ima određen broj radnih dana.

Postoji mogućnost i da se školska godina produži za ta dva dana, ali škole gledaju da se to odradi ranije zbog završnog ispita
- navodi Savov.

Škole su bile u obavezi da plan nadoknade nastave dostave nadležnoj školskoj upravi na saglasnost najkasnije do 24. januara.

- Ministarstvo je kalendar usklađivalo sa završnim ispitom, tako da će najverovatnije sve škole do kraja školske godine morati da nadoknade  propuštene časove.

Neke od škola su odrađivale neku od prethodnih subota, neke produžavaju polugođe u ova dva dana, tako da sve zavisi od škole do škole
- kaže Savov.

Prema ovim navodima, ispada da je bitan broj radnih dana u sistemu, a da nije važno to što su ocene u većini škola već zaključene i upisane u knjižice.

O kvalitetu nastave, onome što deca nauče  u takvim uslovima rada, očigledno nema ko da vodi računa.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: