RECKO: Bivša vlast više davala Dinamu

Lokalne vesti - Sreda 28.09.2016 - 12:35

Odlukom Gradskog Veća Vranja za poslednja tri meseca iz budžeta grada za funkcionisanje FK Dinama izdvojeno je samo četiri miliona dinara.

Za tri meseca samo četiri miliona za Dinamo. Foto: OK Radio Za tri meseca samo četiri miliona za Dinamo. Foto: OK Radio

Obrazlažući ovu odluku Igor Andonov, zamenik gradonačelnika Vranja, podsetio je da je za prvih šest meseci ove godine Sportski savez sa Sportskom halom i klubovima potrošio 78 miliona dinara.

Dinamo je od januara do juna potrošio 19 miliona dinara, a za period od jula do septembra, Grad Vranje opredelio mu je samo četiri miliona.

- Da li će Dinamo moći da funkcioniše sa tim novcem, ne znam, ali više od četiri miliona nemamo - poručio je  Andonov.

Reagujući na ovakvu raspodelu kolača, trener i predsednik Dinama Dragan Antić kaže, da nikako nije zadovoljan odlukom gradskih vlasti, jer sa toliko malo para ovaj vranjski prvoligaš ne može da funkcioniše.

- Ovakva raspodela budžetskih para, od kojih je Dinamo dobio mrvice je katastrofa.

Prošle godine je Dinamo potrošio 48 miliona dinara, a ove godine smo se dogovorili oko 24 miliona, i to ne dobijamo ništa.

Prepolovljena je cifra, i nismo dobili ništa. Jeste da klubovi iz drugih sportova dobijaju dosta manje, ali grad Vranje se opredelio da  mu prioritet budu Dinamo i RK Vranje
- kaže Antić.

On naglašava da mu je nelogično to kako su prethodni gradonačelnik Vranja Zoran Antić i bivša vlast uspevali da obezbede 50 do 60 miliona dinara u ranijem periodu za funkcionisanje kluba, dok po oceni  Antića, predsednika Dinama, sadašnja vlast ne može da obezbedi ni pola od te sume.

- Ja ne znam zašto ovi sad ne mogu da obezbede ni pola sume od one koju smo ranije dobijali.

Ako ne treba Dinamo da postoji, daj onda da ga ugasimo.  Ne pomaže tu ni privatizacija, ko će da ga uzme? Šta ima tu da uzme, samo dugove.

Para nema, dugovanja samo stižu, ovi što su radili, opljačkali su sve što je moglo da se opljačka
- kaže Antić.

Nakon opredeljivanja sredstava za vranjski sport  za poslednja tri meseca u iznosu od 20 miliona dinara, odmah je raspisan i konkurs za finansiranje sporta od 1. oktobra do 31. decembra, za šta je namenjeno još 35 miliona dinara.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: