Rešenje nakon 30 GODINA: Zamena vodovodnih cevi u centru

Lokalne vesti - Utorak 31.10.2017 - 13:56

„Vodovod“ iz Vranja počeo je treću fazu zamene azbestnih cevi u četiri centralne gradske ulice, u dužini od četiri kilometra.

Početak radova u ulici Ivana Cankara FOTO: D. Ristić/OK Radio Početak radova u ulici Ivana Cankara FOTO: D. Ristić/OK Radio

Radovi počinju u ulici Ivana Cankara kod Vatrogasnog doma, čiji su žitelji godinama unazad imali problema sa vodosnabdevanjem.

- Danas je dan kada krećemo da rešavamo dugogodišnje probleme građana iz ovih ulica.

Siguran sam da će „Vodovod“, kao izvođač radova, ispoštovati rokove i da će radovi biti kvalitetni
– rekao je zamenik gradonačelnika Vranja, Nenad Antić.

Direktor „Vodovoda“ Goran Đorđević kaže da će ovim radovima u ovom delu grada biti zamenjena stara i dotrajala gradska vodovodna mreža.

- Ta mreža prolazi kroz dvorišta i privatne parcele, tako da ljudi nemaju adekvatan pritisak.

Ovo je treća faza projekta zamene azbetnih cevi i izgradnje vodovodne mreže, čime će građani u centru dobiti vodosnabdevanje kakvo je primereno 21. veku
– rekao je Đorđević.

Završetk radova, planiran za januar naredne godine, trebalo bi da znači i kraj problema sa vodosnabdevanjem koje žitelji ulice Ivana Cankara imaju, kako kažu, već decenijama.

- Pritisak nam je bio toliko slab da nam treba pola sata da napunimo flašu od dva litra, pa zamislite kako nam je leti kada moramo da se polivamo iz flaša umesto da se normalno kupamo.

Ja sam poslednjih 30 godina podnosio zahteve da se nama u strogom centru grada reši problem, ali sam uvek nailazio na neke prepreke, koje su sada otklonjene zahvaljujući direktoru „Vodovoda“ Goranu Đorđeviću.

Do sada smo se snalazili kako znamo i umemo, a ovo sada će biti trajno rešenje za petnaestak domaćinstava koliko živi u našoj ulici
– kaže Vitomir Veličković.

Radovima će, pored ulica Zmaj Jove, Ivana Cankara i dela Kosovske, biti obuhvaćene i Omladinska i ulica 7. jula.

Najnovijim radovima vrednim 140.000 evra, privešće se kraju projekat zamene starih azbestnih cevi u gradu, ukupne dužine 17 kilometara, koji se realizuje poslednje dve godine.

Projekat se izvodi u okviru Razvojnog programa Republike Srbije koji, preko KFW banke, sufinansiraju Vlada Nemačke i Evropska Unija.

Iz „Vodovoda“ navode da se nadaju da će se u dogledno vreme, sličnim projektima, zameniti kompletna stara vodovodna mreža na teritoriji grada.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: