RTV: SNS vodi Srbiju u medijski mrak

Lokalne vesti - Četvrtak 16.10.2014 - 13:41

RTV Vranje u svom inforativnom programu u sredu nije obavestila javnost o saopštenju Povereništva SNS-a u Vranju i kome se napada uređivačka politika te televizije, nego je svoj odgovor samo emitovala na svom sajtu, koji se inače po posećenosti nalazi na 16.249. mestu u Srbiji.

Odgovor RTV-a sa sajta te medijske kuće Odgovor RTV-a sa sajta te medijske kuće

Prema navodima sa sajta rtv-vranje.rs odgovor redakcije upućen Povereništvu SNS-a u Vranju, centrali Srpske napredne stranke i svim medijskim udruženjima, dakle ne i javnosti.

U saopštenju je ocenjeno da Povereništvo SNS-a u Vranju radi premijeru Vučiću o glavi, dok on i Vlada ulažu „maksimalne napore da od Srbije stvori normalnu i uređenu državu“.

- Pozivate se na izveštaj Evropske komisije, a niste pročitali izveštaj do kraja – pohvaljeni su regionalni mediji u Srbiji! Ili ono što vam ne odgovara, vi namerno potiskujete.

Još jedan pucanj u prazno. Tendenciozan i pomalo smešan. Ispaljen od strane Povereništva SNS u Vranju sa namerom da se podigne prašina ni oko čega, da se RTV Vranje predstavi kao dželat, a neko drugi, tobože, kao žrtva.

Ovim SNS u Vranju jasno pokazuje koliko frustracije i lični animoziteti mogu da iskrive realnu sliku o svetu oko sebe. Uz apsolutno odsustvo bilo kakvog političkog dostojanstva i političke smislenosti.

Svedočimo po ko zna koji put kako se Povereništvo SNS svojski trudi da za svoj neuspeh da se dokopa lokalne vlasti optuži sve i svakoga. Po pravilu, bez argumenata - kaže se u odgovoru redakcije RTV-a.

Uz napomenu da ta redakcija nije očekivala od SNS-a vređanje i  omalovažavanje, zbog činjenice da je SNS „i dalje“ relevantan faktor na vranjskoj političkoj sceni, tvrdi se da RTV „sa tim nema problem“.

- Kako objašnjavate da ste u medijskom mraku zbog RTV Vranje, ako vaš poverenik i član stranke dva sata gostuju uživo u emisiji na našoj televiziji?

Da li je za vas mrak i to što pratimo sve vaše konferencije, tribine, razne stranačke promocije, aktivnosti Foruma žena, Mesnih odbora?

Ili je možda za vas medijski mrak to što ne pratimo samo vas već sve političke opcije, uključujući i opozicione, pa čak i vanparlamentarne?

Ukoliko ste zainteresovani, uradićemo vam presek vaših aktivnosti, ali sve to imate i na našem sajtu www.rtv-vranje.rs.

Na tom sajtu možete da vidite i još jednom dobro pogledate prilog koji je emitovan 10. oktobra, pa ćete možda uočiti sebe, odnosno poverenika Gorana Nikolića koji se obraća, iako u emisiji tvrdi da njegova izjava nije emitovana.

Takođe, poslali ste saopštenje bez pečata i potpisa, a u emisiji prozivate druge koji bar imaju pečat - kaže  se u saopštenju.  

Tekst ocenjuje da je SNS „uvredio celu redakciju RTV Vranje“ rekavši da su „obojeni i glupi“.

- Previše je, iako je od vas. Vi ste ti koji uvodite Srbiju u medijski mrak izglasavanjem seta medijskih zakona koji su omča oko vrata javnom interesu.

A, da! Možda ste očajni jer ne možete da uređujete emisije na našoj televiziji kao što ste to učinili sa ''Utiskom nedelje'', ''Razgibavanjem'' i tako dalje - piše u saopštenju.    

Na kraju RTV Vranje smatra, obraćajući se direktno „gospodi iz Povereništva“, da će mnogo vode još proteći dok ne „shvatite činjenicu da iznošenje laži o drugima nije oružje kojim se osvaja vlast, a još manje oružje kojim se brani medijska sloboda“.

- Ovo što vi radite zove se pritisak na medije! Zato nemojte više da govorite o profesionalizmu.

Vi koji ste u politici 35 minuta, i mi koji postojimo 35 godina. To je ono što postavlja jasnu granicu između vas i nas - zaključuje se u odgovoru RTV-a na proizvke iz SNS-a.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: