RUŠI SE MOST: Što se spasi od vode, dočeka nemar

Lokalne vesti - Ponedeljak 02.02.2015 - 10:33

Vranje - Jedini most koji spaja Bujanovac sa okolnim selima urušava se i preti da ugrozi bezbednost onih koji preko njega prelaze.

Čeka urušavanje: Most kod Bujanovca Čeka urušavanje: Most kod Bujanovca

Urušen je u majskim poplavama prošle godine i do danas niko iz lokalne vlasti nije našao za shodno da se njime pozabavi.

Kako kažu meštani sela koje sa Bujanovcem povezuje ovaj most, urušavanju su doprineli i teretni kamioni izvođača radova na Koridoru 10.

– Vozači grčke firme “Aktor” su i pored vidljivog znaka 5T koji zabranjuje prolaz kamionima težim od pet tona, ipak išli preko mosta.

Kada su zavrsili svoj deo posla na Koridoru 10 i otišli, nastali su problemi za nas meštane, ali i vlasnike vikendica na Bujanovačkom jezeru.

Ovo nam je jedini najbliži put koji taj do spaja sa gradom. Prvi alternativni put je zaobilaznicom dugom oko 15 kilometara.

Sada, kada je most pred urušavanjem, zatvoren je tako što je sa obe strane ispred mosta istovaren šljunak, bez ikakvih saobraćajnih znakova ili obaveštenja o zatvaranju mosta – kaže meštanin iz okoline Bujanovca.

On objašnjava da je zaštitna ograda na mostu pokradena i da je preprodavci starog gvožđa svakodnevno "cepkaju".

- Vozači rizikuju i prelaze vozilima preko šljunka, kako bi izbegli zaobilaženje.

Par puta smo se obraćali nadležnima u lokalnoj samoupravi, ali smo uvek dobijali odgovor kako će izvođači radova na Koridoru da ga poprave i da opština Bujanovac neće zbog toga uzalud da troši novac iz budžeta – kaže naš sagovornik.

Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi kaže da je lokalna samouprava obavestila republičku Direkciju za imovinu u čijem je vlasništvu sporni most, da je on u fazi urušavanja i da je zatvoren za saobraćaj.

– Mi smo prošle godine obavestili državne organe o stanju tog mosta kod Bujanovca, jer on nije naš, već republički.

Dobili smo obećanje da ćemo dobiti novi po završetku Koridora. Kako nam je objašnjeno, ne isplati se da bude odrađena rekosntrukcija, već da će biti izgrađen novi koji će spajati bujanovačko jezero i okolna sela sa gradom – kaže Arifi.

Inače, kako je procenjeno, za rekonstrukciju mosta bi moralo da se izdvoji više od 80 miliona dinara, što je u startu odbijeno kao mogućnost.

autor: Aleksandar Aca Stojković

 

              

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: