Sala Skupštine zatvorena za stranke

Lokalne vesti - Utorak 26.01.2016 - 12:01

Odbornici u Vranju usvojili su odluku da se u vreme predstojeće izborne kampanje ne može izdavati skupštinska sala političkim strankama.

Sa jednog od zasedanja Skupštine. Foto: vranje.org.rs Sa jednog od zasedanja Skupštine. Foto: vranje.org.rs

Predsednik Skupštine Vranja Slobodan Stamenković kaže da  se do sada postupalo po odluci iz 2013. godine, koja se ticala izdavanja prostora uopšte, koji se nalazi u vlasništvu grada.

- UsvojilI smo novu odluku o neizdavanju prostora za vreme ove kampanje, zato što tada nije primereno da predstavnici političkih opcija u popodnevnim satima dolaze u zgradu Skupštine i vode kampanju.

Prvenstveni razlog neizdavanja je bezbednost. Sala se nalazi u sredini zgrade, tako da je teško kontrolisati pojave koje mogu da se dese tokom kampanje
- kaže Stamenković.


Po ranijoj odluci izdavanje skupštinske sale je u letnjem periodu koštalo 5.000 dinara, a u zimskom 9.000 dinara.

- Političkim strankama smo naplaćivali izdavanje, a ostalim nevladinim organizacijama, udruženjima i socio - humanitarnim uglavnom nismo naplaćivali, jer su to najčešće bili skupovi edukativnog karaktera.

Političke stranke su pravile ugovore, baš iz razloga da to ne bi bila ustaljena praksa
-  pojašnjava Stamenković.

Skupštinska sala će se i dalje iznajmljivati soci-humanitarnim organizacijama ili za potrebe drugih nepolitičkih skupova.

On dodaje i da je veliki problem u zimskom periodu taj što se sala zagreva, pa je  veoma teško naći matematiku kod izdavanja ove prostorije, kada se s druge strane ne naplaćuje usluga.

                      

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: