Samo TRI poslanika sa juga

Lokalne vesti - Utorak 26.04.2016 - 13:57

Vranje - I pored velikog broja kandidata iz Pčinjskog okruga za poslanike na minulim izborima, samo njih trojica sešće u poslaničke klupe u Skupštini Srbije.

Kofere mogu da pakuju Bulatović, Tončev i Hasani. Foto: Thinkstock Kofere mogu da pakuju Bulatović, Tončev i Hasani. Foto: Thinkstock

Lista koalicije oko SNS-a će, prema poslednjim podacima RIK-a, imati 131 poslanika u budućem sazivu republičkog parlamenta, a među njiima će za sada biti samo Slaviša Bulatović, aktuelni načelnik okruga i predsednik GrO SNS-a.

On se nalaziona 53. mestu liste, i kao takav sigurno ulazi u parlament.

Vrlo blizu ulaska u Skupštinu, na 133. mestu je Nenad Mitroović, iz Bujanovca, i to za slučaj da bude pomeranja na listi, ako neko sa liste ne bude poslanik nego dobije neku drugu funkciju.

U sličnoj situaciji se nalazi i doskorašnji vranjski poslanik Dragan Nikolić, koji se nalazi na 160. mestu liste kandidata.

Koalicija oko SPS-a  osvojila je 30 mandata, pa će samo Novica Tončev, biti poslanik iz Pčinjskog okruga sa ove liste.

Srpska radikalna stranka imaće 21 poslanika, ali  bez ljudi iz ovog kraja, isto kao i demokrate, koje su osvojile 16 poslaničkih mandata.

Pokret "Dosta je bilo" imaće 16, a koalicija Demokratske stranke Srbije i Srpskog pokreta Dveri, 13 mandata, ali bez poslanika iz Pčinjskog okruga.

Partija za demokratsko delovanje iz Bujanovca imaće jednog poslanika. To je Fatmir Hasani, prvi sa liste.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: