Saopštenje Internog odeljenja vranjske bolnice

Lokalne vesti - Petak 27.02.2015 - 10:27

Povodom krivične prijave koja je Osnovnom tužilaštvu u Vranju podneta protiv načelnice Internog odeljenja bolnice Dušice Stanković zbog „lažnog predstavljanja“, saopštenjem za javnost oglasio se kolegijum tog odeljenja.

potpisi u saopstenju kolegijuma Internog odeljenja potpisi u saopstenju kolegijuma Internog odeljenja

S obzirom da su krivičnu prijavu potpisali „nezadovoljni radnici ZC“, kolegijum Internog odeljenja vranjske bolnice, doduše ne u punom sastavu, ogradio se od svega izrečenog u toj prijavi.

Saopštenje prenosimo bez ikakvih pravopisnih i gramatičkih ispravki.

– Navodi iz ove prijave da je pomenuta doktorka učinila krivično delo lažnim predstavljanjem svog stručnog zvanja su netačni.

Ono što je istina da je doktorka Stanković specijalista interne medicine magistar kardiologije i da je pred odbranom rada uže specijalizacije iz kardiologije.

Da je pri tome predan i savestan lekar sa dugogodišnjim iskustvom i osličnim referencama – piše između ostalog u saopštenju.

U njemu se dalje navodi da doktorka Stanković nije pribavila protivpravnu imovinsku korist ni sebi ni drugima, tako što je koristila pečat sa potpisom „kardiolog“.

– Navodi da je na kriminalan način ostvarila extra materijalnu dobit, propisivanjem određene terapije i veštačenjem stepena invalidnosti pacijenata su takođe netačni.

Naime, lekar internista je zakonom ovlašćen da postavlja dijagnoze i sačinjava izveštaje za sve internističke bolesti tako da nema podele u smislu da subspecijalista može da propisuje samo određene lekove i daje određene dijagnoze.

Takođe, su netačni navodi da bilo koji lekar da li je subspecijalista, specijalista ili lekar opšte prakse, može da veštači ili vrši procenu stepena invalidnosti za pacijente, jer lekari specijalisti i subspecijalisti sačinjavaju samo izveštaj i daju predlog za upućivanje pacijenta na invalidsku komisiju, koja na osnovu svih dostavljenih izveštaja raznih lekara vrše procenu stepena invalidnosti određenog pacijenta.

Doktorka Stanković nije ostvarila nikakvu materijalnu korist upotrebom ovog faksimila, niti je omogućila bilo kome da nezakonito ostvari neko pravo sačinjavanjem i overavanjem zdravstvene dokumentacije – piše u saopštenju u kome se na kraju dodaje da je „prijava protiv doktorke Stanković neosnovana i tendenciozna sa ciljem da se naruši ugled same doktorke, a time i integritet Internog odeljenja, kao i lekarske profesije u celini“.

Ovo saopštenje potpisalo je 12, od ukupno 15 lekara Internog odeljenja vranjske bolnice.

 

Svoje potpise nisu stavili doktori Slavica Popović, Ljiljana Antić i Vlada Mitić.

Podsetimo da je Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju podneta krivična prijava protiv doktorke Dušice Stanković zbog krivičnog dela "lažno predstavljanje" i "zloupotreba službenog položaja".  (vidi link)

 

Kako je objašnjeno u prijavi, Stankovićeva se potpisuje kao kardiolog, a da subspecijalizaciju iz kardiologije nije ni završila.

Takođe, na svom pečatu koji je do nedavno koristila pisalo je "internista-kardiolog".

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: