Šekspir i za Vranjance

Lokalne vesti - Nedelja 09.08.2015 - 10:51

Pred više stotina ljudi, na otvorenom prostoru u centru Vranja, studenti treće godine glume FU iz Zvečana u klasi Jovice Pavića, odigrali su u subotu performans „Šekspir hoda gradom“.

Šekspir izazvao veliko interesovanje publike FOTO S. Stojković Šekspir izazvao veliko interesovanje publike FOTO S. Stojković

Ideja je bila da se sakupi pomoć za obnovu Pozorišta u Vranju, u čemu se i uspelo - Vranjanci su donirali ne samo novac, nego i garderobu i rekvizitu potrebnu  teatru, a glumci su ih na licu mesta darovali ponekim Šekspirovim sonetom.  

Čitav događaj počeo je ispred muzeja, na trgu Staniše Stošića, a okončao se u dvorištu Haremluka, u prelepoj atmosferi vrele letnje večeri.

Glumci su Vranjancima doneli Šekspira - Ričarda III, Magbeta, Hamleta, Romea i Juliju, i za to bil nagrađeni velikim aplauzom.

Čitavu priču održanu u okviru „Vranjskog kulturnog leta“ pomogao je Grad Vranje, koji već drugu godinu za redom omogućava mladim glumcima da se predstave vranjskoj publici.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: