SELE SE Komrad, inspekcije, Komunalna policija...

Lokalne vesti - Ponedeljak 05.06.2017 - 08:12

Zbog vraćanja imovine naslednicima nekadašnjih vlasnika, nekoliko gradskih službi i javnih preduzeća u Vranju moraće da potraže nove prostorije.

Restitucija seli Komrad FOTO OK Radio Restitucija seli Komrad FOTO OK Radio

Agenciji za restituciju je, između ostalih, podnet zahtev za vraćanje nepokretnosti naslednicima vlasnika, nekoliko zgrada u ulici Save Kovačevića, među kojima je i zgrada na uglu ove i ulice Bore Stankovića.

U ovoj, jednoj od najlepših starih zgrada u Vranju, nalaze se i uprava javnog preduzeća „Komrad“ i Sekreterijat za dečiju zaštitu.

Naslednici potražuju i povraćaj zgrada uz ulicu Save Kovačevića u kojima se nalaze Sekreterijat inspekcijskih službi i Komunalna policija.

Postupak u republičkoj Agenciji za restituciju je još uvek u toku, ali neka izvršna rešenja su već doneta, potvrdio je gradski pravobranilac Dragan Mihajlović.

- Taj slučaj je delimično rešen, jer još uvek nisu utvrđene sve neophodne činjenice.

Za sada je doneto rešenje o povraćaju jednog sprata zgrade, na kojem je smešten Sekreterijat za dečiju zaštitu i to rešenje bi trebalo uskoro da se sprovede
– kaže Mihajlović.

Prema njegovim rečima, iako je rešenje izvršno, novi – stari vlasnici za sada ne insistiraju da se ono odmah sprovede, ali i pored toga će rešenje za sve ove javne službe morati uskoro da se nađe.

Kako se očekuje da se donese i izvršno rešenje za ostatak zgrade, „Komrad“ već planira preseljenje uprave u svoje prostorije na pijaci „Tekija“, saznajemo od nadležnih.

- Mi već vršimo pripreme i verujem da ćemo se tokom leta preseliti u objekat na ulazu u pijacu.

Tu je donedavno bio smešten „Crveni krst“ i oni su se zimus preselili u obližnje prostorije iznad naših, tako da je naš objekat u pripremi
– kaže Nela Cvetković, izvršni direktor „Komrada“.

U slučaju Sekreterijata za dečiju zaštitu, kao rešenje za preseljenje se pominje prostor u novom Domu kulture, ali je neizvesno gde će biti preseljene inspekcijske službe i Komunalna policija.

Načelnici ovih službi još uvek nemaju informaciju kako će biti rešeno njihovo, gotovo sasvim izvesno, skoro preseljenje, jer je nedostatak javnih prostorija u našem gradu dugogodišnji problem.

- Nemamo nikakve zvanične informacije, ali znam da se o tome priča već nekoliko godina unazad.

Bilo je ideja da Grad zakupi prostor nekadašnje fabrike „Koštana“, ali tamo sada „Alfa“ gradi svoje magacine.

Tim problemom moraće da se pozabavi Gradska uprava i najviše lokalno rukovodstvo
– kaže načelnik Komunalne policije Ivica Tašković.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: