ŠESTA ŠKOLA POSLE NASILJA: Ne smemo da budemo ishitreni

Lokalne vesti - Petak 28.10.2016 - 12:06

Vranje - Nakon dva incidenta u kojima su učestvovali roditelji ili srodnici učenika O.Š. „Branko Radičević“, nadležni iz ove ustanove najavili su preduzimanje mera u skladu sa zakonom, u cilju rešavanja problema nasilja.

Šesta škola, stalno incidentna FOTO D. Živković/OK Radio Šesta škola, stalno incidentna FOTO D. Živković/OK Radio

Direktor ove ustanove Dragan Antić podseća da se poslednji incident desio van škole, kada je jednog od učenika četvrtog razreda, udarila baka devojčice sa kojom ide u isti razred.

- Problem nasilja ne može da se uzme zdravo za gotovo, jer se ne dešava u okviru škole, već van nje, van školskog dvorišta, na putu od škole do kuće.

U tim incidentima su više umešani roditelji nego sama deca.

U preduzimanju daljih koraka i mera moramo da budemo obazrivi, da ne bismo se ogrešili o nekoga
- kaže Antić.

On dodaje da škola sa svojim stručnim službama po pitanju sprečavanja nasilja preduzima sve što zakon dozvoljava.

- Mi delujemo u skladu sa onim što zakon dopušta. Imamo stručni tim za borbu protiv nasilja, stručne službe i odeljenske starešine.

Sve što je u našoj mogućnosti, mi preduzimamo
- navodi Antić.

U O.Š. „Branko Radičević“ u poslednjih nedelju dana desila su se dva incidenta, prvi verbalni, kada je roditelj jednog od učenika verbalno pretio njegovom drugu iz odeljenja.

Pet dana nakon toga, u blizini škole, baka jedne učenice ošamarila je njenog druga iz odeljenja.

Sve ovo je dobilo medijski publicitet, a na društvenim mrežama se vodio  "verbalni rat" komentarima, koji se tiču ovih događaja.

Samo na vest OK Radija „NOVI INCIDENT U ŠESTOJ ŠKOLI: Baba ošamarila učenika“  bilo je oko stotinak komentara koji se odnose na ovaj događaj.

Iz prepiske na fejsbuku ispod ove vesti da se zaključiti da  je problem nasilja među učenicima koji idu u ovu školu prisutan već duže vreme.

U komentarima se pominje i to da se nasilje zataškava i toleriše, i to iz političkih razloga, da uvek neko nekoga štiti, i da u incidentima redovno učestvuju deca ili roditelji koji imaju neke funkcije ili “leđa” u vlasti po bilo kom osnovu.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: