SILA STRANAČKOG ZAPOŠLJAVANJA: Sud blokirao račun Zone!

Lokalne vesti - Ponedeljak 24.11.2014 - 10:50

Rukovodilac merketinga u privrednom društvu Slobodna zona u Vranju Dragan Janjić Janja (URS) tužio je poslodavca i dobio proces zbog neisplaćene četiri zarade.

Janjić preko suda naplatio četiri plate Janjić preko suda naplatio četiri plate

Zbog toga je račun Slobodne zone do nedavno bio u blokadi više od mesec dana za iznos od oko 270.000 dinara.

Novac je na kraju Janjiću isplaćen, a račun Slobodne zone je deblokiran.

– Taj problem oko isplata zarada Draganu Janjiću je nastao pre nego da ja postanem direktor Slobodne zone. Odluka suda je sprovedena, novac je uplaćen, tako da više tu problema nema.

Meni je bilo važno da račun ne bude u blokadi, kako bi privredno društvo moglo normalno da funkcioniše – kaže direktor Slobodne zone Zoran Stošić.

Rukovodilac marketinga u tom privrednom društvu Dragan Janjić za OK Radio kaže da plate nije primao iz više razloga, a da je najveći problem bio političke prirode.

– Pare koje mi se duguju sam dobio, jer je sud tako naložio. Svim ostalim radnicima su plate isplaćivane, osim meni.

Tu je bilo od svega po malo, ali je najveći problem bila politika. Imam ugovor na neodređeno vreme i sve je bilo po zakonu – kaže Janjić.

Podsetimo da je on u Slobodnoj zoni zaposlen krajem prošle godine kao kadar URS-a, nakon što je smenjen sa funkcije pomoćnika gradonačelnika.

Odmah nakon „uhlebljenja“ Janjića u privrednom društvu nastali su problemi na relaciji između tadašnjeg direktora „Slobodne zone“ Ivana Stojkovića, takođe iz URS-a i gradonačelnika Vranja Zorana Antića koji je tvrdio da je Janjić zaposlen bez njegove saglasnosti.

Ubrzo je i Stojković podneo ostavku sa mesta direktora, a na njegovo mesto došao je dotadašnji direktor „Jumka“ Zoran Stošić (DS).

Inače, mesečne zarade od oko 58.000 dinara Janjiću nisu isplaćivane od januara do aprila ove godine.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: