SIMPO otplatio sve dugove prema VRANJU?

Lokalne vesti - Utorak 07.03.2017 - 13:41

Gradonačelnik Slobodan Milenković izjavio je da je nađen zajednički jezik između Grada Vranja i kompanije „Simpo“ i da su međusobna dugovanja anulirana.

Disić i Milenković: nema više međusobnih dugovanja FOTO OK Radio Disić i Milenković: nema više međusobnih dugovanja FOTO OK Radio

Milenković je ovo rekao u ponedeljak na otvaranju renoviranog salona „Simpa“ u Vranju.

Gradski većnik za finansije Ivan Stanković, inače raniji izvršni direktor za finansije u „Simpu“, OK Radiju je potvrdio ove gradonačelnikove navode.

- „Simpo“ ništa ne duguje Gradu niti Grad išta duguje „Simpu“ i sada redovno izmirujemo obaveze jedni prema drugima – kaže Stanković.

Prema njegovim rečima, prethodna dugovanja „Simpa“ su naplaćena blokadom koja je stavljena kompaniji na zahtev Grada.

- “Simpo” je svo dugovanje platio do sredine prošle godine putem prinudne naplate, a nakon toga su sve obaveze plaćali redovno.

U najskorije vreme bi trebalo da se postigne dogovor o prodaji dela “Simpovog” zemljišta kod Železničke stanice Gradu.

Nakon potpisivanja ugovora o toj transakciji, praktično će “Simpo” imati veća potraživanja prema Gradu, jer trenutno mi od kompanije potražujemo samo redovne obaveze
– najavljuje Stanković.

Vranjska kompanija je lokalnoj samoupravi otplatila pređašnja dugovanja na ime lokalnih poreza i taksi, ali ne i obaveze koja ima prema ovdašnjim javnim preduzećima.

Stanković kaže da gradsko rukovodstvo nema uvid u visinu tog duga i nije želeo da kalkuliše o iznosu.

Prema njegovim rečima, anulirani dug “Simpa” se odnosi samo na matično, ali ne i na zavisna preduzeća, koja i dalje imaju dugovanja prema lokalnoj samoupravi.

Trenutno je u toku i proces skidanja hipoteke nad jednim objektom “Simpa”, koja je bila sredstvo obezbeđenja vezano za dug prema lokalnoj samoupravi.

- Taj proces je u toku, jer kompanija više nema dugovanja prema Gradu, a to je bio uslov da se skine hipoteka – precizira gradski većnik za finansije Ivan Stanković.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: