SIMPO: Počela isplata socijalnog programa

Lokalne vesti - Četvrtak 16.04.2015 - 12:35

Isplata socijalnog programa radnicima „Simpa“ iz Vranja počela je u sredu, a novac će dobiti svi oni koji su se prijavili za dobrovoljni odlazak iz firme.

Menadžment Simpa foto A. Stojković Menadžment Simpa foto A. Stojković

Generalni direktor „Simpa“ Slađan Disić kaže da je na spisku 1.589 radnika, od toga 1.199 iz matične firme, a ostatak radnika je iz povezanih preduzeća.

– Svi koji su popunili anketu da žele da napuste „Simpo“ i uzmu socijalni program dobiće novac. Jedino smo zamolili zaposlene u ugostiteljskom objektu „Pržar“ da ne idu iz „Simpa“.

Ako budu insistirali, mi ćemo ih pustiti kroz tehnološki višak, a otpremnina će im biti potpuno identična kao da su otišli kroz ovaj socijalni program.

Dakle, dobili smo rešenje da je program prošao i dobili smo sredstva za sprovođenje istog. Isplata otpremnina je počela i odvijaće se dinamikom u zavisnosti od razduživanja radnika – kaže Disić.

On dodaje da svi oni koji odlaze iz „Simpa“ najpre dobiju sredstva, a onda potpišu i otkazna rešenja. Takođe, Disić je naveo i da su radnici potpisivali i sporazume o isplati zaostalih zarada.

– Ta rešenja su u skladu sa zakonom i mora svako da ih potpiše. U suprotnom, ne smemo da isplatimo otpremninu. To su takozvana utvrđujuća rešenja.

Do kraja 2016. godine radnici će dobiti i zaostale zarade. Broj radnika koji ostaje u „Simpu“ je dovoljan za nesmetan rad fabrike i ostvarivanje ciljeva koje smo zacrtali.

U prodajnim objektima smo jedino morali da primimo nove ljude, jer je bilo slučajeva da od pet radnika u jednom prodajnom objektu socijalni program uzima njih troje ili svi petoro.

Prodaja mora da radi i nemamo nameru da zbog nedostatka radnika objekte maloprodaje zatvaramo – kaže Disić.

Inače, prvi deo februarskih zarada isplaćen je „Simpovim“ radnicima ove nedelje. S obzirom da je račun kompanije u blokadi, plate se isplaćuju asignacijom, odnosno sa računa drugog privrednog društva.

Radnicima se duguje drugi deo aprilske zarade za prošlu godinu, zatim cela majska, junska, julska, avgustovska, oktobarska, novembarska i decembarska plata.

autor: Aleksandar Aca Stojković 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: