SINDIKAT APOTEKE: Milionske štete IPAK IMA!

Lokalne vesti - Utorak 10.05.2016 - 14:59

Najnovijim saopštenjem za javnost, u seriji sličnih čija su tema previranja u Apoteci u Vranju, oglasio se novi sindikat ove javne ustanove, OSA.

Nema mira u Apoteci Vranje FOTO: OK Radio Nema mira u Apoteci Vranje FOTO: OK Radio

Najpre tačno primećujući da OK Radio nije objavio ni jedan tendenciozan tekst o Apoteci,  kako navodi direktorka Olivera Tomić, već samo izneo neke činjenice u vezi sa aktuelnom situacijom u Apoteci, ovaj sindikat tvrdi da je reprezetativaan, jer ima preko 15 odsto članova od broja zaposlenih.
 
- Obratili smo se javnosti govoreći da smo zastrašivani otkazima i to je objavio OK Radio, a mi smo odmah sutradan otkaze i dobili.

Direktorka Olivera je bespotrebnim i ubrzanim postupkom racionalizacije, ne poštujući Zakon o Radu, i racionalizacijom koja u Apoteci Vranje nije bila neophodna, otpustila zaposlene na neodredjeno vreme, među kojima je i visokostručan kadar neophodan za poslovanje Apoteke, a pritom zadržala u preduzeću zaposlene na određeno vreme - pojašnjavaju situaciju u Apoteci sindikalci.
 
U saopštenju koje je potpisala šefica OSA-e Sunčica Tabaković dalje se kaže da racionalizaacija u Apoteci nije ni bila potrebna, jer je Ministarstvo odobrilo 111 radnih mesta na neodređeno, a Apoteka u ovom statusu ima samo 105 zaposlenih.

- Direktorka Olivera, uporna da sprovede svoju zamisao, “obrisala” je zaposlene nemedicinske radnike na neodređeno vreme, a fiktivno povećala farmaceutske tehničare koji nisu zapošljeni, i koji trenutno ne postoje u Apoteci.

Ona je time obmanula i Ministarstvo, sve sa ciljem da 20 naših kolega ostavi bez posla i egzistencijelnih uslova za život,  o čemu ćemo obavestiti nadležne - kaže se u saopštenju.

Na kraju, OSA se osvrće i na najbolniju tačku prepisivanja više sindikata i direktorke Apoteke, višemilionske dugove koji jedni zovu štetom, a drugi nivelacijom cena.

Ovde OSA otkriva da je Apoteka pored “negativne nivelacije” od početka 2015. godine naapravila još jednu istu “negativnu nivelaciju” (spuštanje cena lekovima, p.a.) i to 16. aprila  2015. godine, kada je “Apoteka pretrpela višemilionsku štetu zbog velike narudžbine lekova pre očekivanog sniženja cena lekova”.

- Postavlja se pitanje zašto je direktorka Olivera  poručila enormno velike količine lekova u iznosu od nekoliko desetina miliona dinara, kojima je za nekoliko dana pala cena za prosečno do 20 odsto, iako je na portalu RFZO-a to bilo objavljeno i Olivera je unapred znala za to sniženje.

Time je stavila potpis na smrtnu presudu ustanovi kojom rukovodi - zašto i sa kojim ciljem? - ocenjuje se u saopštenju OSA-e.   
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: