SKANDAL: Evo ko nam vaspitava decu! (FOTO)

Lokalne vesti - Utorak 09.12.2014 - 13:28

Nakon nedavnog skandala u osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Vranju kada je nastavnik geografije glavom udario učenika, nova afera potresa tu obrazovnu ustanovu.

Slučaj profesorke M.M: Lajkovati ili šerovati? Slučaj profesorke M.M: Lajkovati ili šerovati?

Jedna od nastavnica ove škole, M. M., objavila je na svom fejsbuk profilu nepristojne fotografije koje svi učenici mogu videti,  s obzirom da slike nisu zaključane.

One su dostupne svim korisnicima te društvene mreže, pa tako, fotografije na kojima je ova golišava nastavnica, broje i više od 120 lajkova.

Ne nedostaju i komentari koji se uglavnom odnose na provokativni izgled ove intelektualke.

Vršilac dužnosti direktora osnovne škole „Vuk Karadžić“ Saša Ivković kaže da za fejsbuk profil koleginice M. M. nije ni znao, a kamoli za njene fotografije.

– Te fotografije nisam video, ali ću ovog trenutka da vidim o čemu se tu radi. Sa koleginicom ću takođe odmah da razgovaram, jer tako nešto nije dozvoljeno.
 

Postoji kodeks, koji se ne odnosi konkretno na društvene mreže, ali generalno na način oblačenja nastavnog kadra da.

On propisuje da nastavnice ne smeju da nose kratke majice, kratke suknje i sve ono što se smatra nepristojnim oblačenjem – kaže Ivković.

Nastavnica M. M. tvrdi da nije znala da su joj slike javne i vidljive čak i onima koji joj nisu prijatelji na fejsu.

– Čula sam da su pojedini učenici videli te slike i maločas sam imala razgovor sa direktorom škole na tu temu.

Verujte da nisam znala da su fotografije javne i da ih može videti svako ko ima fejsbuk profil.

Utoliko danas ću slike ili skinuti ili zaključati. Znam da postoji kodeks ponašanja i oblačenja nastavnika i znam da ovo nije smelo da mi se dogodi. Ispraviću čim pre – kaže nastavnica.

Kako saznajemo, nastavnica M.M. je na zameni koleginice koja je na porodiljskom bolovanju i njen ugovor ističe maja sledeće godine.
 
autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: