ŠKOLE: I posle deblokade - BLOKADA!

Lokalne vesti - Subota 07.01.2017 - 11:08

Samo nekoliko dana nakon što je milionska suma novca odvojena za deblokiranje računa škola na teritoriji Vranja, O.Š. „Vuk Karadžić“ ponovo se našla u blokadi, potvrdila je gradska većnica za obrazovanje Zorica Jović.

VUK još dužan! FOTO D. Ristić/OK Radio VUK još dužan! FOTO D. Ristić/OK Radio

Novac za ove namene izdvojen je iz nenamenskog transfera Vlade Srbije od 100 miliona koji je Gradu usmeren poslednjih dana prošle godine.

Za goruće potrebe ovdašnjih škola potrošeno je gotovo četvrtina para koje su stigle iz Vlade, a najveći deo ove sume je otišao na blokade škola po osnovu prevoza, za izmirenje sudskih troškova i vansudskih poravnanja sa radnicima škola.

Isplaćena su i dosadašnja dugovanja na ime jubilarnih nagrada, materijalnih troškova i računa za grejanje.

I pored toga, O.Š. “Vuk Karadžić” se u četvrtak našla ponovo u blokadi u iznosu od 600.000 dinara, po prispeću najnovije sudske presude.

Gradska većnica za obrazovanje Zorica Jović kaže za OK Radio da tu novim blokadama verovatno neće biti kraj, jer još uvek pristižu sudske presude i očekuju se nove.

- U toku je sumiranje izveštaja škola i očekujemo da i dalje pristižu nove presude.

Ono što nije stiglo do 31. decembra, sigurno će doći na naplatu narednih dana
– kaže Jovićeva.

“Vuk” škola inače prednjači po tužbama za troškove prevoza, a pre poslednjeg transfera novca, bila je u rekordnom iznosu blokade među školama, od blizu osam miliona dinara.

Za sve škole koje nisu u blokadi, isplata putnih troškova se normalizuje, navodi većnica.

- Trudimo se da postignemo kontinuitet u isplati i da se sve normalizuje u naredna dva do tri meseca, samo treba da se stave pod kontrolu sudski sporovi – kaže većnica.

To je u četvrtak bila i jedna od glavnih tema redovnog sastanka sa direktorima osnovnih i srednjih škola i sindikalcima u obrazovanju, kojem je predsedavao gradonačelnik Slobodan Milenković.

- Na sastanku je još jednom apelovano na prisutne da razgovaraju sa prosvetnim radnicima kako bi se zaustavila dalja utuženja za isplatu putnih troškova, kao i da se postupa po vansudskim poravnanjima.

Dešava se da advokati sami, bez konsultacije sa prosvetnim radnicima, pokreću sudske sporove nakon što su prethodno dobili ovlašćenja
– kaže Zorica Jović.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: