Skupština dobila četiri nova odbornika

Lokalne vesti - Četvrtak 21.07.2016 - 10:15

U četvrtak, tačno u devet časova počela je treća sednica Skupštine grada Vranja na kojoj odbornici, između ostalog, biraju nove vršioce dužnosti direktora šest javnih preduzeća i ustanova.

Obiman dnevni red treće sednice Skupštine; Foto: D. Ristić/OK Radio Obiman dnevni red treće sednice Skupštine; Foto: D. Ristić/OK Radio

Izabrana su i četiri nova odbornika, koji će zauzeti mesta prethodnika koji su imenovani na nove funkcije.

Novi odbornici su Jelica Đorđević, Nebojša Stamenković, Nikola Cvetković i Milena Antić, svi iz Srpske napredne stranke.

Na sednici prisustvuje 47 od ukupno 65 odbornika.

Za ovu sednicu je najavljeno čak 46 tačaka dnevnog reda, pa je neizvesno koliko će ona trajati.

Po običaju, najviše pažnje javnosti izaziva izbor v.d. direktora javnih preduzeća i ustanova.

Na ovoj sednici skupštine trebalo bi da budu imenovani novi čelni ljudi „Direkcije za razvoj i izgradnju grada Vranja“, „Uprave Banje“, „Novog doma“, Narodnog muzeja, Istorijskog arhiva „31. januar“ i Centra za socijalni rad.

U postojeći dnevni red usvojene su dopunske tačke o razrešenju i imenovanju direktora Zavoda za urbanizam, o imenovanju privremenih organa u Domu zdravlja u osnivanju, kao i imenovanju Školskog odbora Škole za  obrazovanje odraslih, tako da dnevni red ima ukupno 49 tačaka.

Odbornici će raspravljati o završnom računu budžeta Grada Vranja za 2015. godinu, o izmeni Odluke  o organizaciji Gradske  uprave, kao i izveštaje o radu sa finansijskim izveštajima za 2015. godinu svih gradskih javnih preduzeća i ustanova.

Razmatraće se i izveštaji o radu za prošlu godinu Gradske uprave i Gradskog veća, predlog  Godišnjeg  programa zaštite, uređenja  i korišćenja  poljoprivrednog  zemljišta Grada Vranja za 2016. godinu i predlog rešenja  o obrazovanju Gradskog  štaba za  vanredne situacije.

Na dnevnom redu su i predlozi rešenja o imenovanju predsednika i članova nadzornih odbora javnih preduzeća i ustanova, tekst Javnog konkursa za imenovanje glavnog urbaniste Grada Vranja, kao i predlog rešenja o imenovanju Komisije za sprovođenje javnog konkursa za imenovanje  Glavnog urbaniste Grada Vranja.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: