Smena direktora u TOV drma koaliciju!

Lokalne vesti - Sreda 07.10.2015 - 12:44

Predsednik Gradskog odbora SDPS i gradski većnik za zdravstvo Aleksandar Stajić potvrdio je za OK portal da će aktuelni direktor Turističke organizacije Vranje (TOV) Tomislav Stojanović biti smenjen sa te funkcije narednih dana.

Stojanović nije ni čuo da je smenjen FOTO D. Dimić Stojanović nije ni čuo da je smenjen FOTO D. Dimić

Stajić obrazlaže da je glavni razlog za smenu taj što Stojanović nije ispunio očekivanja svoje stranke na ovoj funkciji. Gradski odbor SDPS je već doneo odluku o smeni i samo treba da je sprovede u zakonskoj proceduri.

- Gradski odbor nije zadovoljan radom Turističke organizacije. TOV nije imala nijedan projekat zbog čega smo dobili kritike direktno iz centrale jer je Ministarstvo turizma naše – kaže Stajić.
 
On navodi i da postoje velike primedbe zbog Stojanovićeve navodne neodgovornosti prema radnim zadacima.

- Imamo saznanja o nepoštovanju radnog vremena u TOV. Da direktor u radno vreme boravi na mestima gde ne bi trebao da bude.

Ne želimo da se takvim postupcima i ponašanjem narušava ugled naše stranke - obrazlaže Stajić.

On dodaje da je Stojanović bio prisutan na sastanku GO SDPS pre nekoliko dana kada je „tražena i izglasana njegova smena“.

- Mi smo tražili da se sam povuče, da podnese ostavku. On je obećao da će sutradan to učiniti, ali je onda izjavio za neke medije da uopšte nije obavešten da se gradski odbor bavio njegovom smenom, čak da za to prvi put čuje.

Mi ćemo sutra opet zasedati i GO SDPS će najstrožije osuditi takvo ponašanje. Glasaće se o Stojanovićevom isključenju iz stranke zbog kršenja discipline - otkriva Stajić.

Stojanović, pak, uzvraća kako smatra da je svoj posao radio na najbolji način, da je TOV postala „prepoznatljiva organizacija sa velikim integritetom i širokim poverenjem vlasti i građana“ otkad je došao na njeno čelo.

Dodaje da se ne oseća krivim po pitanju zamerki koje mu stranka stavlja na teret jer je to „gomila besmislica“.

- Zaista nisam obavešten o smeni, čujem za to iz čaršijskih priča. Na gradskom odboru se raspravljalo o mom radu u vidu nekakve analize, ali bez krajnje odluke o smeni.

Nije bilo nikakvog glasanja ili barem meni to nije ličilo na glasanje - kaže Stojanović.

On dodaje da je reč o orkestriranoj kampanji protiv njega.

- Nije mi poznato koja je pozadina ovog progona. To verovatno bolje zna Stajić - kaže Stojanović.

Gradom su se pronele glasine da se gradonačelnik Zoran Antić, čiji SPS još od pre poslednjih lokalnih izbora predvodi koaliciju nekoliko stranaka na lokalu (pored PUPS i JS tu je i SDPS), usprotivio nameri „ljajićevaca“ da smene Stojanovića jer to ne bi bila dobra poruka glasačima uoči dolazećih izbora.

Antić, međutim, kaže da o svemu ovome nema nikakav stav, niti nameru da se meša u celu priču.

- To je unutrašnja stvar SDPS - jedini je Antićev komentar u vezi sa najavljenom smenom na čelu TOV.

Stajić iz SDPS otkriva da se video sa Antićem, ali da nezavisno od toga u ovoj priči nema prostora za bilo čije protivljenje.

- Imao sam obavezu da obavestim SPS sa kojima smo u koaliciji da je interes naše stranke ugrožen.

Jeste da ovo radimo uoči izbora, ali bolje da na vreme priznamo da smo pogrešili, nego da uđemo u nove izbore sa takvom mrljom na ugledu stranke - navodi Stajić.

Teorijski, Antić bi, kao predvodnik kolicije i čovek koji donosi najvažnije odluke na nivou grada mogao da spreči Stojanovićevu smenu.

- U tom slučaju - nadovezuje se Stajić - mi ne bismo više bili koalicija, niti bilo šta drugo, morali bismo da napustimo takvu vlast.

Mislim da za tako nešto nema potrebe jer su naši odnosi sa SPS više nego korektni i nisam stekao utisak da će biti protivljenja socijalista u vezi sa našom odlukom.

SDPS je već našao zamenu za Stojanovića. Njega bi na čelu TOV trebalo da nasledi Vukašin Petrović, poznati vranjski privatni preduzetnik, vlasnik lanca parfimerija „Kristabel“.

- Petrović je čovek od iskustva. I želi da se potrudi da u ovih nekoliko meseci koliko je ostalo do izbora uvede red u tu ustanovu, da se konkuriše za neki projekat i nešto značajno uradi na polju turizma u gradu. I da pokaže kakav je u stvari SDPS - zaključuje Stajić.
 
Dejan Dimić

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: