SMENJEN direktor EKONOMSKE

Lokalne vesti - Četvrtak 14.04.2016 - 12:42

Branko Trajković, dugogodišnji direktor Ekonomske u Vranju nije dobio saglasnost nadležnog ministarstva za još jedan mandat, pa je Školski odbor za v.d. direktora imenovao Žarka Lazarevića, predsednika ovog odbora, saznaje OK Radio.

Smenjen posle 13 godina: Trajković FOTO: D. Ristić Smenjen posle 13 godina: Trajković FOTO: D. Ristić

Trajković je u telefonskom razgovoru za naš portal potvrdio ove informacije.

Na pitanje koji će biti sledeći koraci, on je novinaru OK Radija poručio da „to treba da pita bolesnike i hohštaplere iz ministarstva, Ekonomske škole i OK Radija koji pišu protiv njega i pokušavaju da unište školu“.

U međuvremenu, OK Radio nezvanično saznaje i da je sam Trajković imenovan za pomoćnika direktora škole kojom suvereno upravlja decenijama.

V.d. direktora Žarko Lazarević nije odgovarao na naše pozive da potvrdi i ovu informaciju.

Naši izvori bliski ovoj školi kažu da je imenovanje Lazarevića za v.d. direktora čista formalnost, pa se tako prilikom nedavnog školskog takmičenja Trajković i dalje predstavljao kao direktor.

Podsetimo, Trajković je dobio podršku Školskog odbora i Nastavničkog veća Ekonomske za ponovni izbor na funkciju direktora, uprkos preporukama Agencije za borbu protiv korupcije.

Naime, Agencija je objavila početkom godine javnu preporuku za razrešenje Branka Trajkovića sa funkcije direktora škole.


Protiv njega, Agencija je pokrenula postupak po službenoj dužnosti, a zbog zapošljavanja njegove dve ćerke u školi na čijem se čelu nalazio 13 godina, najpre kao član DS-a, pa zatim URS-a, i na kraju kao naprednjak.

Iako je član SNS-a, Trajkovića na mesto direktora nije predložila ova stranka, kaže za OK Radio šef vranjskih naprednjaka Slaviša Bulatović.

- Trajković nije bio naš kandidat za direktora, niti je SNS uopšte imala kandidata za to mesto.

Očekujemo da se raspiše konkurs za novog direktora, pa ćemo razmotriti da li ćemo na njemu imati svog kandidata
– rekao je Bulatović.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: