SNS: Vranjskom zdravstvu sledi katastrofa

Lokalne vesti - Subota 14.06.2014 - 11:38

Za Povereništvo SNS-a neprihvatljiv je javni istup direktora Zdravstvenog centra Vladimira Stamenkovića, koji je otvoreno kritikovao rad SNS u Vranju, saopštio je Savet za zdravstvo SNS-a u Vranju.

Deo povereništva SNS-a Deo povereništva SNS-a

U saopštenju za javnost naglašava se da je ovakav stav posledica činjenice da je i Stamenković član SNS-a, ali i još više da je on “svoje kolege iz zdravstvenog saveta SNS-a, zamenom teza, proglasio nestručnim”.

- Ogromno nezadovoljstvo pacijenata i većine zaposlenih je činjenica  kad je u pitanju  ZC Vranje.  

Konstantni problemi i nedostataci lekova, gaza, špriceva, sistema za infuziju i transfuziju, posteljine  za pacijente, potrošnog materijala, neblagovremeno raspisivanje tendera, prljave ambulante i bolesničke sobe ogledalo su  ,,menadžerskih“ sposobnosti  aktuelnog  rukovodstva.  

Dodatni balast su i problemi neugovorenih kao  i novoprimljenih radnika na određeno vreme,  koje   rukovodstvo ne rešava, a verovatno  nema ni nameru da se tim pitanjem bavi u skorije vreme - ocenjuje se u saopštenju Saveza za zdravstvo SNS-a Vranje.

Savet je ocenio da je finansijsko stanje ZC u Vranju toliko zabrinjavajuće da su računi pred blokadom, a dalje funkcionisanje zdravstva pod znakom pitanja.

- Prisutan nepotizam  pri imenovanju određenih radnika na rukovodeće funkcije takođe je razlog narušenih međuljudskih odnosa u samim službama što dodatno ugrožava funkcionisanje ZC.

Motivi za smenu  trenutnog rukovodećeg kadra  isključivo su u pravcu  rešavanja sadašnje katastrofalne situacije u  ZC Vranje.

Kad nešto ne radi kako treba potrebne su promene, i tu nema mesta nikakvoj političkoj pozadini - zaključuje se u saopštenju Saveta za zdravstvo SNS-a Vranje.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: