Sprečen šverc pilećih bataka

Lokalne vesti - Ponedeljak 22.09.2014 - 09:26

Vranje - Carinici su u blizini kontrolnog punkta na granici sa Kosovom sprečili krijumčarenje 180 kilograma smrznutih pilećih bataka, američkog porekla.

Dobar ulov carine Dobar ulov carine

Vršeći dubinsku kontrolu na putu Lučane - Bujanovac, carinici su u saradnji sa pripadnicima Žandarmerije odlučili da zaustave automobil „golf 2“, bujanovačkih registracija, kojim je upravljao srpski državljanin albanske nacionalnosti.

Nakon detaljnog pregleda vozila ustanovljeno je da se u automobilu nalazi 12 kutija od po 15 kilograma smrznutih pilećih bataka. Kutije sa batacima bile su raspoređene svuda po automobilu.

- Na kutijama se vidi da je piletina američkog porekla sa važećim rokom trajanja.

Nakon otkrivanja tovara piletine, vozač je izjavio da je meso kupio u selu Dobrosin, od nepoznatog lica koje je tu robu prethodno kamionom transportovalo do pomenutog sela.

Za spornu piletinu vozač nije posedovao nikakvu prateću dokumentaciju. Meso je odmah predato u dalju nadležnost veterinaske inspekcije, dok je protiv 63-godišnjeg putnika pokrenut prekršajni postupak – stoji u  saopštenju Uprave carina.

Podsećanje da je krajem februara ove godine na graničnom prelazu Gradina sprečen jedan srpski državljanin u pokušaju da iz Bugarske prokrijumčari 48 kilograma mesa sakrivenih u fabričkom rezervoaru za smeštaj benzina, dok je vozilo funkcionisalo na plinski pogon.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: