SPS koalicija, dve godine posle: Među javom i međ snom

Lokalne vesti - Petak 28.03.2014 - 13:03

Koalicija okupljena oko SPS-a u Vranju, a koju čine PUPS, JS i SDPS obeležava u petak dve godine zajedničkog funkcionisanja u lokalnoj vlasti.

SPS i partneri SPS i partneri

Kako je saopšteno na zajedničkom skupu ove četiri stranke, u protekle dve godine lokalna vlast učinila je dosta na poboljšanju uslova života u Vranju i okolini, a projekti i planovi koji nisu do sada završeni, biće okončani do 2016. godine, do kada se očekuje da sadašnja politička garnitura bude sigurno na vlasti.

– Pre dve godine potpisali smo koalicioni sporazum i osvojili svi zajedno 12.050 glasova na tadašnjim izborima.

Sa 21 odborničkim mandatom formirali smo vlast i u međuvremenu uvećavali grupaciju prelaskom pojedinih odbornika iz drugih partija kod nas.

Mislim da smo sve zacrtano u planu tokom predizbornih aktivnosti 2012. godine i obećano građanima skoro ispunili.

U toku dana održaćemo sastanak sa svim političkim partijama koje su u vlasti, a to su SPS, PUPS, JS, SDPS, LDP i DS, čime ćemo formalizovati skupštinsku većinu – rekao je predsednik SPS-a i gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

Prvi čovek PUPS-a u Vranju Gradimir Jovanović govorio je o socijalnom miru na području grada koji je, kako je kazao, uspostavila vladajuća koalicija u prethodne dve godine.

– Uspeli smo da obezbedimo besplatan prevoz penzionerima na području Vranja, koji imaju mesečna primanja ispod proseka penzija u Srbiji.

Na dobrom smo putu i uskoro završavamo potrebnu papirologiju o osnivanju staračkog doma u Vranju.

Svaki dinar koji je za ovo vreme dolazio u gradsku kasu smo bar tri puta okrenuli, pa ga tek onda potrošili.

Korišćenje službenih automobila i mobilnih telefona smo sveli na razumne mere, čime je pozamašna suma novca ušteđena iz gradskog budžeta – kazao je Jovanović.

Predsednik vranjske Jedinstvene Srbije Dejan Manić kazao je da su prilikom potpisivanja koalicionog sporazuma mnogi osuđivali članove i rukovodstvo te stranke, jer su smatrali da takva koalicija neće uspeti.

– Posle dve godine rada u vlasti, možemo svima jasno i glasno da kažemo da smo veoma uspešna i stabilna koalicija koja će sigurno izdržati ceo mandat kako joj dolikuje.

Još tada su neki licitirali ko će od nas prvi napustiti koaliciju, ali se na njihovu žalost to nije desilo, niti će se desiti do nekih narednih lokalnih izbora.

S obzirom da smo sve vreme radili i išli u dobrom pravcu, ponovo ćemo kada bude došlo vreme sesti i razgovarati o daljem zajedničkom delovanju.

Mi smo generalno zadovoljni ovom koalicijom jer je uglavnom ispoštovano sve što je i dogovoreno – istakao je Manić.

I na kraju predsednik GrO SDPS Aleksandar Stajić smatra da su se članovi i rukovodioci odbora te stranke u Vranju kao najmlađi u politici odlično snašli, kako je rekao, „među svim političkim vukovima na ovdašnjoj sceni“.

– Svi poslovi koji su nam povereni u vlasti smo odradili na vrlo korektan način.

Status naše stranke u ovoj koaliciji je izuzetno dobar, jer imamo veoma dobru saradnju sa svim političkim opcijama u gradu. Sve što je dogovoreno u kampanji je i ispunjeno.

To što neki pričaju da mi sedimo na dve stolice je tačno, ali mi sedimo na jednoj lokalnoj stolici vrlo čvrsto, a druga je na republičkom nivou. Stojimo iza svih svojih stavova i principa, bez obzira da li bili u vlasti ili opoziciji – rekao je Stajić.

Svi govornici saglasni su da će i nakon završetka ovog mandata lokalne vlasti u Vranju opet razgovarati o potpisivanju novog koalicionog dogovora u istom sastavu, bez obzira na koalicije koje će biti sačinjene u republičkom parlamentu.

Kako su rekli, svi oni imaju odrešene ruke u tom smislu iz centrala svojih partija.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: