SPS: Tužilaštvo u službi surduličkih naprednjaka

Lokalne vesti - Ponedeljak 06.04.2015 - 12:17

Vranje - Rat saopštenjima surduličkih odbora SNS-a i SPS nastavljen je novim „otkrićem“ socijalista.

Deo dokumenta u kome tužiteljka Trajković traži izuzeće Deo dokumenta u kome tužiteljka Trajković traži izuzeće

U najnovijem saopštenju SPS-a Surduica tvrdi se da je pronađen pisani dokaz o povezanosti nadležnog lokalnog tužilaštva i surduličkih naprednjaka koje predvodi direktor „Vlasinskih hidroelektrana“ i predsednik Nadzornog odbora kompanije SIMPO Boban Petrović, o čemu se SPS već ranije izjašnjavao.

Prema navodima SPS-a, koji su potkrepljeni i fotogrfijom, v.f. osnovnog javnog tužioca u Vladičinom Hanu Danijela Trajković (koja inače radi na „Slučaju“ Novice Tončev) podnela je 25. februara zahtev Višem javnom tužilaštvu u Vranju kojim traži da se izuzme iz pretkrivičnog postupka koji se vodi protiv Bobana Petrovića.

- Kao razlog za svoje izuzeće iz predmeta tužiteljka Trajković navodi da je „osumnjičeni Boban Petrović njen školski drug i blski rođak njenog zeta Zorana Petrovića iz Surdulice“.

Tužiteljka priznaje da je „poslednje dve godine svojim privatnim automobilom putovala na relaciji Surdulica-Vranje sa suprugom osumnjičenog Bobana Petrović, Oliverom Petrović, i da je sa njenom porodicom ostvarila prijateljske odnose - kaže se u saopštenju SPS-a.

Smatrajući da sada „javnost ne treba da ima dilemu o tome zašto je lokalno pravosuđe postalo „sigurna kuća“ za korupciju i mešetarenje naprednjaka u Pčinjskom okrugu“, SPS ocenjuje da je „više nego jasno zašto tužiteljka mesecima žmuri kada naprednjaci zapošljavaju svoje članove u „VHE“, sade u januaru nevidljivo cveće na Vlasini i pumpaju fakture na lažnim poslovima arhiviranja dokumentacije.

- Naprednjačko-pravosudni kartel u Surdulici funkcioniše tako što se organizovana lokalna hajka, pod maskom borbe protiv korupcije, vodi samo protiv Novice Tončeva i njegovih saradnika.

Partijski poslušnici Dragana Stevanovića Bosketa, zajedno sa ljudima iz tužilaštva i policije protiv opštinskih funkcionera pišu na desetine anonimnih krivičnih prijava za izmišljena krivična dela. Potom slede naprednjački performans u policiji i u medijima.

Izjave koje Novica Tončev da policiji u svojstvu građanina prosleđuju se istog dana medijima, ne bi li se dodatno zastrašili opštinski službenici i funkcioneri. I na sve to genije Boske ponosno izjavi kako „veruje u pravnu državu“ - kaže se u saopštenju socijalista.

Na kraju, surdulički socijalisti postavljaju pitanje ministru pravde, Republičkom javnom tužiocu i Državnom veću tužioca: da li treba da verujemo da će u narednom periodu tužiteljka Danijela Trajković, po službenoj dužnosti  pokretati i nepristrasno sprovoditi tužilačku istragu protiv svojih prijatelja i drugara naprednjaka?

- I kako posle ovoga da verujemo da su pravo i pravda u Pčinjskom okrugu jednaki za sve? - pitaju se na kraju socijalisti.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: