Šta bi sve trebalo da izbacite iz kreveta?

Zivot i stil - Sreda 14.01.2015 - 09:44

Ove stvari glavni su uzrok narušene senzualne i seksualne atmosfere u spavaćoj sobi...

Foto: photostock/FreeDigitalPhotos.net Foto: photostock/FreeDigitalPhotos.net

Spavaća soba je mesto odmora, spavanja, sna i, naravno, ljubavi. Ona mora da bude vaša oaza i utočište. Mesto gde ćete otpustiti sve kočnice, zaboraviti na probleme, odbaciti stres, prepustiti se strastima ili nežnostima i, na kraju, otputovati u zemlju snova. A to je prilično teško učiniti ako ste neprestano okruženi nimalo uzbuđujućim distrakcijama.

Posao

Iz spavaće sobe morate da izbacite sve što uključuje i podseća na posao: papire, rokovnike, izveštaje, laptop, tablet, pa čak i mobilni telefon. Zašto biste svoju spavaću sobu pretvorili u kancelariju? Na taj način samo produžavate stres i onemogućavate mozgu i telu da se odmore. Bićete napeti, uzrujani i nimalo spremni za vođenje ljubavi ili spavanje.

Hladnoća

Čak i kada imate želju za seksom, u trenutku kada shvatite koliko je hladno u vašem domu, krv ne počinje ubrzano da vam struji telom, nego se ledi! Prema poslednjem istraživanju sprovedenom u Holandiji, žene koje u krevetu nose čarape po pravilu lakše dolaze do orgazma! Na koji način nošenje čarapa u krevetu može da pomogne vašem seksualnom životu? Ovde nije reč o izazovnim halterima (iako biste mogli da pokušate i sa njima), nego o običnim pamučnim čarapama.

Poanta je u poboljšanju cirkulacije i stvaranju prijatne atmosfere. Naime, istraživači su ustanovili da je čak 80 odsto ispitanica uspelo da postigne orgazam ako su u krevetu nosile čarape, za razliku od 50 odsto žena koje su bile bosonoge.

Hrana

Iako bi doručak u krevetu mogao da zvuči romantično, kada je hrana u pitanju, njoj jednostavno nije mesto u spavaćoj sobi. Ponavljamo, osim ako se ne radi o predigri, ili iskazu nježnosti.

Zadržavanje navika iz detinjstva

U nedavnom istraživanju, koje je sprovela kompanija “Sleepy's” među verenicima, navike iz detinjstva poput spavanja uz plišanu igračku ili upaljene noćne lampe dok osoba ne zaspi, iritiraju 12 odsto ispitanika. Verovatno je izuzetno teško oraspoložiti se za ljubavne aktivnosti dok ste oči u oči s plišancem...

ORDINACIJA.HR, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: