Šta posle neusvajanja izveštaja javnih preduzeća?

Lokalne vesti - Utorak 26.07.2016 - 10:11

Na trećoj sednici Skupštine grada Vranja odbornička većina, nakon žučne polemike, nije usvojila nijedan izveštaj javnih preduzeća i ustanova za 2015. godinu.

Dejan Tričković FOTO OK Radio Dejan Tričković FOTO OK Radio

Odbornici nisu zadovoljni radom tih javnih preduzeća i ustanova u prethodnom periodu, što je bilo i očekivano, kaže za OK Radio Dejan Tričković, predsednik lokalnog parlamenta.

- Ovde nije reč ni o revanšizmu niti o politizaciji, jer je revizorsku kuću koja je takođe dala negativno mišljenje o izveštajima odabrala prethodna vlast.

Skupština grada je usvojila zaključke i preporuke Gradskom veću i javnim preduzećima i ustanovama da se uzmu u razmatranje sve primedbe koje je revizor uputio nakon kontrole i da se postupi po njima
– kaže Tričković.

Neusvajanje izveštaja je bio i argument prilikom razrešenja direktora javnih preduzeća i imenovanje novih, koji će morati da se pozabave otklanjanjem manjkavosti u radu tokom prethodnog perioda.

- Skupština više neće razmatrati izveštaje iz 2015. godine, ali će verovatno novi rukovodioci podneti izveštaj šta je urađeno po preporuci revizorske kuće – objašnjava Tričković.

On navodi da je najviše primedbi bilo na izveštaje o radu Direkcije za izgradnju, kao i „Vodovoda“ i „Komrada“, čiji su direktori i prvi smenjeni.

- Izveštaji ovih preduzeća su izazvali najviše polemike na sednici Skupštine, tu je izneto i najviše detalja tokom rasprave i moguće je da se zatraži odgovornost za bivše direktore tih preduzeća – otkriva Tričković.

Skupština grada trenutno radi na izvršenju odluka sa poslednjeg zasedanja, koje je imalo veoma obiman dnevni red, šalju se rešenja o razrešenjima i imenovanjima.

Kako je u toku i sezona godišnjih odmora, predsednik lokalnog parlamenta ne očekuje zakazivanje nove sednice u narednih mesec dana.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: