STEVANOVIĆ i bugarska investicija za 200 radnih mesta

Lokalne vesti - Ponedeljak 24.10.2016 - 11:15

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović potpisao je u Vranju sa predstavnicima bugarske kompanije „Kalinel“ ugovor o podsticajima investiciji ove firme, za otvoranje 200 novih radnih mesta u Bosilegradu.

Sa potpisivanja ugovora. Foto: S.Tasić/OK Radio Sa potpisivanja ugovora. Foto: S.Tasić/OK Radio

Kompanija „Kalinel“ bavi se proizvodnjom gotovih tekstilnih proizvoda. U Srbiji posluje od 2012. godine i zapošljava 52 radnika u Vranjskoj Banji.

Svoje proizvodne kapacitete proširuje kupovinom proizvodne hale „Kobos“-a  u Bosilegradu, čime će biti zaposleno najmanje 200 novih radnika.

Dragan Stevanović je prilikom potpisivanja ugovora poručio investitorima iz Bugarske i Radku Vlajkovu, ambasaodru ove zemlje u Srbiji, da pozovu ostale privrednike iz Bugarske da sarađuju i investirajuna ovim prostorima.

Za nas koji predstavljamo Vladu Srbije i imamo želju da pokrenemo i razvijemo jug Srbije, ovo je veoma značajan događaj.

Kompanija “Kalinel” odlučila je da u Srbiju dodatno investira oko dva miliona evra, a na sve to podsticaji naše države su 710.000 evra.

U naredne tri godine, očekujemo da se taj novac potroši i da se na teritoriji opštine Bosilegrad uposli oko 250 ljudi. Od toga prvih 100 već do kraja ove godine
- najavljuje Stevanović.

Ambasador Vlajkov podsetio je na sredstva koja Bugarska i Srbija mogu da vkoriste u okviru prekogranične saradnje.

- Vrlo smo zainteresovani da partnerski nastupimo jer do 2020. godine opredeljeno je 29 miliona evra za projekte između Bugarske i Srbije.

Tu mogućnost treba da iskoristimo na najbolji mogući način
- poručio je Vlajkov.

Zajednička je ocena da su ovakve investicije i prekogranična saradnja od izuzetnog značaja za razvoj pograničnog područja i opština poput Bosilegrada.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: