Stidljivi PROTEST Vranjanaca (FOTO, VIDEO)

Lokalne vesti - Utorak 04.04.2017 - 17:32

Pedesetak, pretežno mladih odazvalo se na poziv sa društvenih mreža i pojavilo se u utorak predveče na „Protestu protiv diktature“ na Trgu Staniše Stošića u Vranju.

Vranjanke dominirale na protestu FOTO: D. Ristić/OK Radio Vranjanke dominirale na protestu FOTO: D. Ristić/OK Radio

Protest je, po ugledu na slične u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, koji su održani u ponedeljak, najavljen na društvenim mrežama, bez formalnog vođstva i organizacije.

Dobrih pola sata je trajalo prikupljanje zainteresovanih, stidljivo raspoređenih više u okolini nego na platou ispred Narodnog muzeja.

Ipak, pedesetak najodlučnijih je na pločniku ispred spomenika Staniši Stošiću istaklo pripremljene pištaljke i transparente sa natpisima „Protiv diktature“, „Vučiću lopove“ i „AV nije moj predsednik“.

Najviše simpatija pobrao je dekica sa šajkačom, koji je voljno učestvovao sa višestruko mlađim protestantima.

Aktivan protest uz skandiranje i pištaljke je potrajao desetak minuta, nakon čega su okupljeni ostali na platou do otprilike 19 sati.

Od manje grupe koja je preuzela inicijativu, u kojoj su dominirale devojke, najavljeno je da će se protesti nastaviti svakog dana u istom terminu, dakle od 18 sati.

Upućen je i poziv sugrađanima da se narednih dana okupe na protestu u što većem broju.

Istovremeno sa Vranjem, protest je održan i u još petnaestak gradova u Srbiji.
 

       

    

 

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: