Sto sednica Gradskog veća u Vranju

Lokalne vesti - Utorak 04.11.2014 - 09:28

Stota sednica Gradskog Veća Vranja u ovom sazivu svakako je redak jubilej, koji pokazuje, ako ništa drugu, kvantitativno veliku aktivnost tog tela.

Gradsko veće radilo ubrzano Gradsko veće radilo ubrzano

U kalitativnom smislu, predstavnici vladajuće koalicije smatraju da je Veće uspešno radilo, dok opozicija ne misli tako.

Poverenik SNS-a u Vranju Goran Nikolić, kao predstavnik opozicije, ocenio je da je Veće veoma loše radilo, a u prilog svojoj tvrdnji navodi činjenice o trenutnom izgledu Vranja i lošem funkcionisanju nadležnih službi.

- Ulice su u katstrofalnom stanju. Grad raskopan. Pozorište nikako da izgrade. Javna preduzeća i ustanove loše funkcionišu.

U gradskoj upravi vlada opšti javašluk. Lokalni većnici, ili takozvani ministri, za kulturu, zdravstvo i ostale oblasti, ne rade dobro svoj posao - kaže Nikolić.

Predsednik Skupštine Slobodan Stamenković (DS), smatra da je  Gradsko Veće dobro radilo.

- Na sednicama Veća je pokazana jako velika posvećenost svim tačkama dnevnog reda.

Svi većnici imaju priliku da iz domena svojih kompetencija diskutuju o predloženim tačkama dnevnog reda, kao i da daju svoj doprinos, kako u donošenju određenih  odluka, tako  i kreiranju pojedinih tačaka - rekao je Stamenković.

Igor Zlatković, iz LDP-a, kaže da je što se kvantiteta tiče, Veće puno radilo, a o kakvom je kvalitetu rada reč, mogu da prosude sami građani.

- Prvenstveno kao odbornik mislim da je sve odluke koje je Veće donelo, Skupština usvojila, tako da smatram da je Veće radilo korektno u datoj društveno političkoj situaciji - smatra Zlatković.

Siniša Mitić, kao predstavnik SPS-a i zamenik predsednika Skupštine, kaže da sama činjenica da je održano sto sednica, na kojima se našlo više hiljada pitanja na dnevnom redu, govori mnogo.

- Rad Veća je veoma značajan za samo funkcionisanje Skupštine. Dobra pripremljenost na GV, jedan je od preduslova za kratko i uspešno donošenje odluka na skupštini - pojašnjava Mitić.  
 
Vladajuća koalicija u Vranju koju čine SPS, JS, SDPS,LDP i DS-a, u Skupštini grada ima 38 odbornika, od ukupno 65.

Slađana Tasić

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: