STOJANČIĆ: Smešno, mene GONE a ISTO rade

Lokalne vesti - Petak 13.01.2017 - 13:28

Protiv Branimira Stojančića, genseka SPS-a u Vranju i do skora dugogodišnjeg gradskog većnika Branimira Stojančić podignuta je optužnica u Osnovnom tužilaštvu u Vranju.

Stojančić: Ne znam kako ću da se branim FOTO D. Ristić/OK Radio Stojančić: Ne znam kako ću da se branim FOTO D. Ristić/OK Radio

Optužni predlog protiv Stojančića dignut je još krajem oktobra 2016. godine, a odnosi se na krivično delo nenamensko korišćenje budžetskih sredstava.

Komentarišući ovu situaciju, Stojančić kaže da je proces protiv njega smešan i potpuno neutemeljen u realnosti, jer je praktično optužen da je sa budžetske pozicije za jednokratnu pomoć isplaćivao naknade za radno angažovanje.

- Iako se Tužilaštvo poziva na nenamensko trošenje budžetskih sredstava, to nema veze sa realnošću, jer se radno angažovanje isplaćuje iz jednokratne pomoći i to nije samo tako u Vranju, već u celoj Srbiji.

To je tako od kako je radno angažovanje uvedeno 2005. godine, a tako je i sada.

Mene gone samo za 2013. i 2014. godinu, iako je isti slučaj bio od 2008. godine, od kako sam došao na funkciju
– kaže Stojančić.

On navodi da nije optužen da je proneverio novac, niti da ga je zloupotrebio za nenamenske svrhe, već za nešto što je praksa čak i u novom gradskom budžetu za 2017. godinu.

- Između ostalog, sudski veštak je utvrdio da sam stvorio obavezu u budžetu.

Činjenica je da su predviđena sredstva u budžetu u tom periodu za te namene bile 10 miliona, a ja sam isplatio četiri miliona, tako da ne razumem o kakvim obavezama se radi.  

Optužnica je smešna, što potvrđuje i moj advokat, tako da prosto ne znam kako ćemo da se branimo na sudu
– zaključuje svoj komentar Stojančić.

Inače, Stojančić je nedavno potvrdio da je protiv njega podignuto ukupno nešto manje od 1.500 krivičnih prijava, ali da je samo ova jedna završila i na sudu.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: