STRAVIČNO ubistvo zbog para (FOTO)

Lokalne vesti - Subota 20.02.2016 - 16:52

Vranje - Zoran Veličković (60) iz sela Binovce kod Surdulice ubijen je u noći između petka i subote, najverovatnije u periodu između dva i četiri časa iza ponoći, potvrdio je za OK Radio Marjan Milosavljević, sestrić ubijenog.

Mesto gde je pronađen leš; Foto: S. Tasić Mesto gde je pronađen leš; Foto: S. Tasić

Prema još uvek nepotpunim navodima policije i tužilaštva, osnovano se sumnja da je zločin počinio maloletni D. A. (16) koji živi u istom selu, ubovši Veličkovića nožem tri puta u predelu srca i grudnog koša.

Prema nezvaničnim rezultatima istrage, osnovano se sumnja da je maloletnik imao pomagače u ovom zločinu.

Policija je na ulazu u Vladičin Han nakon rutinske kontrole negde oko pet časova zaustavila vozilo kojim je upravljao maloletnik.

Shvativši da vozilo pripada Veličkoviću i da je ukradeno, patrola se uputila ka Binovcu negde posle pet časova.

Kada su stigli do kuće i dvorišta zatekli su premetačinu po dvorištu i leš Veličkovića bačen u jarak nedaleko od dvorišta.

Veličković je živeo sam u kući i bavio se poljoprivredom. Prema rečima njegovog sestrića Marjana i zeta Ranđela, radio je nekada u „Zastavi pes“ u Surdulici. Uzeo je socijalni program i posvetio se poljoprivredi.

- Porodica moje majke i ujaka važila je za imućniju u selu. Nekada su imali veliko imanje, zemlju, nekoliko kuća i okućnicu.

Za zločin sam saznao pred zoru, i to od policije, koja me je pitala da li je moj ujak pozajmio nekom kola.

 

Policija mi je kasnije rekla šta se desilo. Pretpostavljam da je ujak ubijen zbog para i iz koristoljublja - priča Milosavljević vidno potresen.

Niko od komšija nije čuo šta se dešavalo tokom noći. Zoran Jorgačević, brat od strica nastradalog za zločin je saznao od rođaka, i odmah došao u selo iz susedne Surdulice gde živi.

- Ne mogu da verujem šta se desilo. Selo ne pamti ovakav zločin. Zoran je bio duša od čoveka. Zatečen sam ovim što se desilo - kaže Jorgačević.

Prema saznajima do kojih je OK Radio došao maloletni D.A. je od ranije poznat policiji zbog narkomanije.

Njegova porodica, inače romske nacionalnosti,  boravila je u Nemačkoj pa je vraćena u Srbiju zbog problema koje je izazivao D.A.

Prema saznanjima iz policije D.A. je jednom prilikom  i svome ocu ukrao auto,  kojim je kasnije u selu doživeo saobraćajnu nezgodu.

S. Tasić

  





 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: