ŠUMSKO: Ko to tamo laže, a ko krade?

Lokalne vesti - Petak 15.01.2016 - 12:49

Pred kraj 2015. godine Slaviša Bulatović ispred GrO SNS-a Vranje izneo je niz primera „dobrog i domaćinskog rada“ novog direktora Šumskog gazdinstva (ŠG) Dejana Jovanovića. Sada, u dopisu potpisanom sa „pošteni članovi SNS-a ŠG Vranje“, sve što je Bulatović rekao ubedljivo se demantuje, i iznosi potpuno drugačija i nimalo vedra slika stanja u toj firmi.

Šta se dešava iza zatvorenih vrata? FOTO A. Stojković Šta se dešava iza zatvorenih vrata? FOTO A. Stojković

Podsetimo, Bulatović je 25. decembra ustvrdio da Jovanović, koji je ŠG Vranje preuzeo početkom avgusta, u tom preduzeću sredio stanje, te da je protiv njega, od strane nezadovoljnika, podneto 30 krivičnih prijava.

- Čovek je uspeo da od minusa 25 miliona dinara u preduzeću, dođe na plus 27 miliona, te da smanji obaveze preduzeća za preko 50 miliona dinara.

ŠG je prošle godine poslovalo sa gubitkom od 10 miliona dinara, a danas firma posluje pozitivno preko 17 miliona.

U ovoj godini, zahvaljujući našem direktoru, Šumsko gazdinstvo Vranje ima najveću prodajnu cenu tehničkog drveta u sistemu Srbija šume. Za samo devet meseci napravljena je ušteda na potrošnji nafte od oko 3,3 miliona dinara. Isplata zarada zaposlenima kasnila je četiri meseca, a sada je redovna
- naveo je Bulatović.

On je tada naglasio da je „slučaj direktora Jovanovića jedan od primera kako će SNS i direktori upravljati javnim preduzećima i trošiti narodne pare“.

E sad, izgeda da stvari ne stoje baš tako sjajno kako Bulatović tvrdi.

Prema navodima teksta naslovljenog kao demanti, „neki ljudi“ iz Šumskog iznose skoro neverovatne podatke.

Pozivajući se na „zvanični Izvešaj o poslovanju JP „Srbijašume“, kome pripada i ŠG Vranje, vranjska firma je ostvarila 264 miliona dinara prihoda od januara do novembra 2015., što je samo 71 odsto plana, pa je zato ŠG Vranje rangirano kao 16. od ukupno 17 gazdinstava u sistemu „Srbijašuma“.

Nažalost, i ostali parametri su slični - po ostvarenoj proizvodnji, Vranjanci su na 14. mestu od 17, po prodaji su 15. od 17, po „izgradnji vlaka“ su 16. od 17, dok su po izgradnji i održavanju protivpožarnih pruga poslednji u čitavom sistemu.

- Navedena ušteda na potrošnji nafte nije ušteda, već dokaz da se loše radilo, tj. da se nije radilo. Redovnost isplate plata ruši činjenica da je direktor zaposlenima ostao dužan dve pate u 2015. godini.

Ipak, verujemo da je i Bulatović obmanut i da nije upoznat sa stvarnim stanjem
- kaže se u demantiju pristiglom u redakciju OK Radija.

I sad, kome verovati? Pa, prosudite sami…

Saša Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: