SURDULIČKI SPS: Zalivanje cveća kao naprednjački biznis

Lokalne vesti - Utorak 17.03.2015 - 11:34

Vranje - Opštinski odbor SPS-a u Surdulici oglasio se novim saopštenjem za javnost, novim dokumentima o čudnom poslovanju „Vlasinskih hidrocentrala“.

Deo tenderske dokumentacije za posao u Deo tenderske dokumentacije za posao u "Vlasinskim elektranama"

Dokumentacija koju poseduje SPS, po saopštenju, potvrđuje da se iz „Vlasinskih hidrocentrala“ novac ne izvlači samo kroz fiktivna radna mesta na poslovima „arhiviranja i skladištenja dokumentacije“ i poslovima „rekreacije, kulture i sporta“, nego da u toj firmi ima i još čudnijih poslova.

- Nova vrednost i novi proizvod koji pravi surdulički SNS je sadnja, održavanje i zalivanje cveća u „Vlasinskim hidrocentralama“. Takav je opis posla članova SNS koju su nedavno, preko privatne firme, zaposleni u „Vlasinskim HE“ - kaže se u saoštenju SPS-a Surdulica.

Kako se u ovom dokumentu navodi, „odabrani naprednjaci će tokom 2015. godine biti u obavezi da, u upravnoj zgradi „Vlasinskih HE“, najmanje 52 puta ručno zaliju 40 saksija-žardinjera cveća, da isto toliko puta izvrše održavanje i da sve saksije dva puta prihrane. Isti posao moraju da obave i u objektu „Vrla 3“ gde ih čeka još 10 žardinjera“.

- Ovo su zavanični podaci iz tenderske dokumentacije izmišljene javne nabavke „HE Đerdap“ koja je u januaru ove godine pro-forme sprovodena radi zapošljavanja članova SNS u Surdulici.  

Postoje dokazi o tome i kako naprednjaci u „Vlasinskim HE“ sade cveće. Pod maskom održavanja  4.500 kvadrata zelenih površina u januaru ove godine navodno je izvršena „sadnja cveća i ostalog ukrasnog šiblja“.

U papirima je prikazao da je na te poslove utrošeno 1.446 radnih sati, a zapisnik o izvršenom poslu lično je potpisao „napredni genije“ i direktor „Vlasinskih HE“ Boban Petrović.

Surdulički socijalisti postavljaju pitanje Petroviću: Koje cveće je na Vlasini zasađeno u januaru mesecu?! - pita SPS.

Ova partija u saopštenju koje je potpisala Informativna služba stranke tvrdi da se kriminal u „Vlasinskim HE“ odvija uz blagoslov Dragana Stevanovića Bosketa, državnog sekretara u Ministarstvu privrede i koordinatora SNS za Pčinjski okrug.

- Gospodin Boske je 10. marta dao javno obećanje da je ovo tek početak zapošljavanja  članova SNS u Surdulici. Iza zapošljavanja koje Boske koordinira krije se organizovani kriminal, falsifikovanje radnih sati i ispumpavanje novca iz državnog preduzeća.

Naši sugrađani su zbog egzistencije prinuđeni da rade najteže poslove čišćenja kanala osam časova dnevno ili 176 sati mesečno. Cena iz ugovora naručioca „HE Đerdap“ i pružaoca usluge „Đerdap-usluge“ je 501 dinar po satu sa PDV.

To znači da trošak radnika koji je angažovan kod „Vlasinskih HE“ posrednička privatna firma fakturiše 88.000 dinara. Na kraju se radniku isplati neto zarada od 21.000 dinara, plate se doprinosi i PDV i ostane razlika veća od 35.000 dinara.

Niko ne postavlja pitanje u čiji džep svakog meseca ode razlika od 300 evra za svakog angažovanog radnika?

Na to treba da odgovori javni tužilac Danijela Trajković, ali ona nije u mogućnosti jer je prijateljica Bobana Petrovića i Dragana Stevanovića.

Zato ne treba da nas čudi raspad srpskog pravosuđa kad je došlo vreme da konobar šefuje tužiocu.

Ali ne treba da nas čudi ni stanje u privredi kad konobar sa kupljenom diplomom sprovodi ekonomske reforme. Surdulica je o takvim „stručnjacima“ rekla šta misli 2008., 2012. i 2014. godine - zaključuje se u saopštenju SPS-a Surdulica.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: