Svake godine sve manje prvaka

Lokalne vesti - Sreda 01.04.2015 - 13:45

Upis dece u prvi razred osnovne škole zvanično počinje 1. aprila, a statistike pokazuju da će u Vranju ove godine biti upisano manje đaka nego lane.

Vranjskih prvaka sve manje Vranjskih prvaka sve manje

Prema podacima Predškolske ustanove “Naše dete” predškolski program ove godine na području Vranja pohađao je 741, a prošle godine 826 polaznika, to znači da će na  jesen u škole poći 85 prvaka manje.

Jovica Stevanović iz odeljenja Odseka za obrazovanje kaže da se u Pčinjskom okrugu očekuje da će u prvi razred ove godine biti upisano između 2.200 i 2.300 dece.

U prvi razred školske 2015./16. upisuju se sva deca rođena od marta 2008. do marta 2009. godine.

Upis zvanično traje do kraja maja, a od dokumentacije je potrebna potvrda o završenom predškolskom programu, lekarska uverenja, izvod iz matične knjige rođenih i potvrda o prebivalištu roditelja ili staraoca.

Prema zakonu, osnovna škola je obavezna i roditelj ili staratelj plaća kaznu od 5.000 do 25.000 dinara ako ne upiše dete u školu.


 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: