Švercovao lekove

Lokalne vesti - Četvrtak 02.07.2015 - 09:09

Vranje - Carinici na graničnom prelazu Preševo sprečili su pokušaj krijumčarenja velike količine lekova, saopštila je Uprava carina.

velika kolicina lekova na granicnom prelazu Presevo FOTO: Uprava carina velika kolicina lekova na granicnom prelazu Presevo FOTO: Uprava carina

Lekove je do Niša pokušao da prokrijumčari Ž. N. iz Prokuplja, koji je policiji rekao da distribuira piće.

Ž. N. je zaustavljen na lokalnom putu, na samom uključenju za auto-put Skoplje-Beograd.

- Detaljnom kontrolom u 30 kutija spakovanih u tovarni deo pikapa niških registarskih oznaka, umesto pića pronađeni su lekovi sa stranim akciznim markicama, bez bilo kakve prateće dokumentacije o plaćenim uvoznim i drugim dažbinama.

Među otkrivenim lekovima je bilo i 12.000 tabli leka "Sintrom 4" koji se koristi u terapiji protiv zgrušavanja krvi i za sprečavanje pojave tromba.

Taj lek nije registrovan u Srbiji i njegov promet nije dozvoljen, pa se može nabaviti samo na "crnom tržištu" – saopšteno je iz Uprava carina.

Ž. N. je u izjavi naveo da je lekove preuzeo od nepoznate osobe u Preševu i potvrdio da ih je vozio do Niša radi dalje prodaje.

Pošto vrednost krijumčarene robe, prema prvoj proceni, prelazi trećinu vrednosti vozila, sve zajedno će biti zadržano do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom, navedeno je u saopštenju.

priredio: Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: