Svi će samostalno na izbore?

Lokalne vesti - Sreda 11.02.2015 - 09:07

Kada bi se ovog trenutka raspisali lokalni izbori u Vranju, sve stranke izašle bi samostalno, kažu lokalni čelnici stranaka.

Mnogo lista na narednim lokalnim izborima? Mnogo lista na narednim lokalnim izborima?

Socijalisti su uvereni da imaju dovoljnu podršku građana i da im koalicija ne treba, a sličnog su mišljenja i naprednjaci. Pored te dve najveće stranke, ne samo u gradu, već u Srbiji, samostalno bi na izbore izašla i mlada Socijaldemokratska stranka.

Šef te stranke u Vranju Igor Andonov kaže da SDS definitivno izlazi samostalno, a da o postizbornim koalicijama nije razmišljao.

– Kada bi se u ovom trenutku raspisali izbori, mi bi izašli sami i eventualno mogu da dođu u obzir pojedina udruženja građana ili nevladine organizacije.

Što se tiče koalicija nakon izbora, rano je da se o tome govori. Naravno, moje mišljenje je da bi SPS trebalo da ide u opoziciju na trežnjenje i to je za njihovu, ali i za dobrobit grada – kaže Andonov.

I Socijademokratska partija Rasima Ljajića bi na lokalne izbore izašla samostalno.

– Mi izlazimo sami, ali nemamo problem da sa bilo kim napravimo koaliciju.

Dakle, možemo sa bilo kojom strankom, sa kojom bi smo mogli da ostvarimo svoje planove i ciljeve, a za dobrobit ovog grada – kaže predsednik GrO SDPS Aleksandar Stajić.

Predsednik DS-a, stranke koja je sada sa SPS-om u koaliciji na vlasti u Vranju Slobodan Stamenković kaže da i DS ide samostalno.

– Demokratska stranka nije ni za koga dopunska partija, te s toga bi izašla samostalno na izbore, ukoliko bi se oni sada raspisali.

Koalicije nakon izbora su već neka druga priča. Svaka stranka sa kojom imamo zajedničke programe bi mogla da nam bude koalicioni partner.

Kako trenutno stoje stvari, kakva je trenutna situacija i kakvi su trenutno njihovi stavovi, znam da koaliciju ne bi mogli da pravimo sa naprednjacima – kaže Stamenković.

On smatra da je DS prošao krizni period pada stranke i da se poverenje građana polako vraća u tu političku opciju.

Menadžer LDP u Vranju Igor Zlatković kaže da o lokalnim izborima nije razmišljao, ali da liberalima ne bi smetala koalicija sa strankama koje su sada na vlasti.

– Mogli bi sa strankama koje su nam sada partneri da pravimo koaliciju i nakon narednih lokalnih izbora.

Ipak, situacija na lokalu je uvek drugačija od republičke, jer se svi međusobno poznajemo.

Stranka sa kojom sigurno ne bi mogli da pravimo koaliciju je stranka čiji su programi dijametralno suprotni od naših.

To je jedina i najveća tačka razdora – kaže Zlatković.

Kako bi radikali nastupili na lokalnim izborima i da li bi možda pravili koaliciju sa naprednjacima, nismo uspeli da saznamo, jer predsednik te partije u Vranju Petar Mitić nije želeo da razgovara sa novinarima na tu temu.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: