Tadić: Ne kititi se tuđim perjem

Lokalne vesti - Subota 08.03.2014 - 14:45

Nosilac liste Nove demokratske stranke Boris Tadić posetio je u subotu Vranje i Vranjsku Banju u okviru predizborne kampanje za predstojeće parlamentarne izbore.

Tadić u Vranju Tadić u Vranju

On je najpre posetio Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju u Banji gde je i razgovarao sa meštanima za štandom u centru tog mesta, potom vinariju „Aleksić“ u Suvom Dolu i na kraju se susreo sa Vranjancima na šetalištu ispred Muzeja.

– Želim da kažem da je trenutno najaktuelnija priča oko dolaska „Geoxa“ u Vranje napravljena u vreme kada smo mi bili na vlasti. Ono što nije dobro to je što se ljudi kite tuđim perjem i prisvajaju tuđa dela.

Bilo bi dobro da smo imali mnogo više otvorenih fabrika u prethodne dve godine, ali ih na žalost praktično nije bilo. Uglavnom su se završavali poslovi započeti u mandatu od 2008. do 2012. godine – rekao je Tadić.

On je dodao da je razvoj ekonomije ključni za napredak države i južnog dela Srbije.

– Mi smo uspeli da dovedemo investitore koji danas privređuju i koji su taj faktor povećanog izvoza iz Srbije. Ostale Vlade i političke strukture nisu dovodile investitore.

Neki obećavaju da će to učiniti, ali nemamo ni jedno konkretno delo. Praktično su svi imali priliku, ali je investitore dovodila isključivo Vlada u kojoj sam ja učestvovao.

Pored „Geoxa“ pomenuo bih i „Bosh“, „Svarovski“, „Fiat“, „Jura“ i još mnogo autokomponentaša – kazao je Tadić.

U skladu sa praznikom žena, nosilac liste NDS je istakao da odmah treba pokrenuti pitanje i nasilja nad ženama, rekavši da su muškarci koji „maltretiraju pripadnice suprotnog pola najobičnije kukavice“ i da ne zaslužuju poštovanje.

Kako je rekao, isto važi i za političare koji „vrše nasilje nad slabijim političarima“.

– Naša misija i vizija je Srbija bez nasilja. U vreme kada smo bili na vlasti u Bujanovcu smo uspostavljali mir.

Vrlo dobro svi znaju da je tamo bilo kritično nakon tragičnog i nepravednog bombardovanja Srbije.

Samo dijalog između Albanaca i Srba može da obezbedi bezbedan život i rast standarda u Bujanovcu.

Za albansko stanovništvo na jugu Srbije učinili smo mnogo, pre svega da se školuju na albanskom jeziku i da se poštuju prava etičkih zajednica.

Kada imamo etnički mir i etničko pomirenje, doći će i investicije – kazao je na kraju Tadić.

Aleksandar Aca Stojković

 

              
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: