Takmičenje za najgoru ulicu u gradu: Crnogorska

Lokalne vesti - Četvrtak 09.10.2014 - 17:34

Čitaoci portala OK Radija iz Crnogorske ulice u Vranju uključili su se u akciju „Takmičenje za najgoru ulicu u gradu“, tvrdeći da gora ulica u Vranju od Crnogorske ne postoji.

Ružan prizor: Crnogorska Ružan prizor: Crnogorska

Kažu da i pored toga što se ulica Crnogorska nalazi nedaleko od jednog od najstarijih kulturno istorijskih spomenika u gradu, Belog mosta, oni žive u krajnje nehumanim uslovima, bez kanalizacije i asfalta.

Iako je pomenuta ulica već deset godina prioritet u komunalnom programu Direkcije za izgradnju grada, po pitanju njenog infrastrukturnog sređivanja do danas ništa nije urađeno.

Nadležni međutim tvrde da je u Crnogorskoj ulici započeta rekonstrukcija kanalizacione mreže, ali da je ona zaustavljena samovoljom ljudi koji žive u tom delu grada.

Zbog divlje kanalizacije meštani su svakodnevo izloženi nesnosnom smradu koji se širi naokolo. Meštani tvrde da je posle svake malo jače kiše ulica poplavljena.

- Sve stranke u gradu su nam obećavale da će nam pomoći da problem rešimo. Mi, stari Vranjanci, 40 godina živimo ovde i pisali smo zahteve mesnoj zajednici i šta nam to vredi.

Strašno je kada dođe do zapušenja kanalizacije, a to se desilo pre neki dan i morao sam da polomim cev jer se fekalije kod zapušenja vraćaju u kuće – kaže stanovnik Crnogorske Mile Mihajlović.

Direktor Direkcije za izgradnju Dragan Stojković kaže da sređivanje Crnogorske ulice ove godine nije planirano, jer je ona već bila obuhvaćena komunalnim programom u prethodnoj godini.

– Ne postoji šansa da se nešto što je planirano u prošloj ne radi u ovoj, pa mi nije jasno zbog čega nije na spisku za ovogodišnju rekonstrukciju. Nažalost prošle godine u Crnogorskoj  ulici nismo imali podršku građana za predviđene radove, čime su sebi napravili štetu.

Stotinak ulica u Vranju ima infrastrukturne, kanalizacione, ili probleme sa vodovodnom mrežom. Nemoguće je u jednoj godini izdvojiti nekoliko milijardi dinara i rešiti sve – kaže Stojković.

Ukoliko mislite da je ulica u kojoj živite u gorem stanju o dove, fotografišite i pošaljite nam slike na mail adresu acaokradio@gmail.com
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: