TENDER za spas PAŠINOG KONAKA

Lokalne vesti - Četvrtak 05.10.2017 - 10:43

Gradska uprava Vranja objavila je u sredu javni poziv za sanaciju zgrade Selamluka u kompleksu Pašinog konaka, u kojoj se nalazi Narodni muzej.

Selamluk godinama čeka na sanaciju FOTO: D. Ristić/OK Radio Selamluk godinama čeka na sanaciju FOTO: D. Ristić/OK Radio

Javni poziv za podnošenje ponuda za sanacione i konzervatorsko-restauratorske radove otvoren je narednih osam dana.

Otvaranje ponuda će se sprovesti komisijski, 13. oktobra, odmah nakon isteka konkursnog roka.

Radovi na sanaciji zgrade Selamluka se obavljaju sredstvima koje je odobrilo Ministarstvo kulture na konkursu „Gradovi u fokusu“.

Gradu je odobrena suma od 9,9 miliona dinara za projekat “Vranjskom kaldrmom”, kojim je predviđena rekonstrukcija zgrade Selamluka i Muzej kuće Bore Stankovića.

Javni poziv za izvođenje radova na oba objekta koji su pod zaštitom države, dolazi nakon što je Regionalni Zavod za zaštitu spomenika kulture u Nišu odobrio projektno-tehničku dokumentaciju.

- Bez dozvole Zavoda ne bismo mogli ništa da uradimo, tako da ćemo najpre izabrati najpovoljnijeg izvođača i u najskorije vreme krenuti sa radovima.

Kako na zgradi muzeja ništa nije rađeno godinama unazad, ovo će biti od velikog značaja za grad
– kaže gradska većnica za kulturu Zorica Jović.

Zgrada Selamluka, u kojoj se nalazi Narodni muzej u Vranju sagrađena je 1765. godine, a poslednji radovi na njoj su obavljeni 2014. godine i to samo na sanaciji krova koji je prokišnjavao, pa je za hitnu rekonstrukciju novac izdvojla lokalna smouprava.

Zdanje je godinama u vrlo lošem stanju, drvena međuspratna konstrukcija je počela da popušta, pa je na spratu muzeja ograničen prisup posetiocima.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: