TEŽAK INCIDENT: Otrovana MORAVA, uništen živi svet!

Lokalne vesti - Subota 19.08.2017 - 12:00

Odeljenje za vanredne situacije grada Vranja dobilo je zadatak da, u saradnji sa nadležnim službama, utvrdi tačan uzrok pomora riba u Južnoj Moravi i predloži adekvatne mere.

otrovana riba pluta Moravom FOTO vranje.org.rs otrovana riba pluta Moravom FOTO vranje.org.rs

Ovaj zaključak su doneli gradski većnici na 81. sednici, održanoj u petak na inicijativu predsednika Skupštine grada Dejana Tričkovića.

Gradsko veće je uputilo i apel nadležnim republičkim inspekcijama da preduzmu mere iz svojih nadležnosti na otklanjanu štetnih posledica pomora moravskih riba.

Građani se upozoravaju na mogućnost nastanka štetnih posledica koje mogu nastati po ljude i domaće životinje.

Sve dok se zvanično ne utvrdi uzrok zagađenja reke, građani se upozoravaju da ne koriste vodu iz južne Morave za napajanje stoke, niti da ribu koriste za jelo.

Komunalna policija je utvrdila da je u Južnoj Moravi kod Zlatokopa, Ćukovca i prema Vranjskoj Banji došlo do pomora ribe, a nakon prijave vranjskih ribolovaca.

O tome su obaveštene sve nadležne gradske i republičke inspekcije, a Zavod za javno zdravlje je uzorkovao vodu iz Južne Morave kod Bujanovca, Vranja i Vladičinog Hana.

Prve informacije ukazuju na činjenicu da su za pomor ribe odgovorni hemijski indikatori koji su se javili na toku uzvodno od Bujanovca, ali će tačan uzrok ovog opasnog ekološkog incidenta biti poznat nakon stručnih analiza, najavljuju nadležni.


 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: