Traže smenu dekana Učiteljskog fakulteta u Vranju

Lokalne vesti - Ponedeljak 09.02.2015 - 13:02

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost pozvao je Ministarstvo prosvete i Univerzitet u Nišu da hitno preduzmu mere protiv dekana Učiteljskog fakulteta u Vranju Stojana Cenića.

Stojan Cenić dekan Učiteljskog foto Vranjske Stojan Cenić dekan Učiteljskog foto Vranjske

Prema pisanju Jugpressa, za Cenića je utvrđeno da je na fakultetu zaposlio svog sina Dragana Cenića na poslovima koordinatora muzičke prakse i potom saradnika za metodičku praksu, na neodređeno vreme, čime je prekršio odredbe Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.
 
Takođe, utvrđeno je kako je dekan Cenić u trenutku dok je obavljao dužnost člana Saveta pomenutog fakulteta glasao za sebe samog kako bi bio imenovan na dužnost dekana Učiteljskog fakulteta u Vranju, dodaje taj Savet, a prenosi Jugpress.

- Kako stoji u saopštenju Saveta, oni su po zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja od Agencije za borbu protiv korupcije dobili informacije koje nedvosmisleno potvrđuju da je u sllučajju Stojana Cenića utvrđen nepotizam.

Istovremeno, Savet prenosi i da je Agencija predložila razrešenje Nenada Vunjaka sa dužnosti dekana Ekonomskog fakulteta u Subotici, koji ima i odeljenje u Bujanovcu.

Ipak, ooba dekana i dalje se nalaze na istim funkcijama, konstatuje Jugpress.

Jugpress, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: