Traži se rešenje za pse lutalice

Lokalne vesti - Sreda 12.11.2014 - 11:20

Gradska vlast najavila je da će po hitnom postupku rešavati problem pasa lutalica na području Vranja.

Čopor lutalica pored osnovne škole u Vranju Čopor lutalica pored osnovne škole u Vranju

Na poslednjoj sednici Gradskog veća zaključeno je da u narednih nekoliko dana Radna grupa koja radi na rešavanju  problema  napuštenih životinja uz kontrolu određenih inspekcijskih poslova krene sa konkretnim aktivnostima.

U čitav posao biće uključena služba „Komrada“ koja uklanja pse lutalice sa ulica, kao i Veterinarska stanica koja treba da osposobi azil u Davidovcu.

Portparol Veća Branimir Stojančić kazao je da će ugovor sa Veterinarskom stanicom biti produžen do 31. decembra 2014. a da će nakon toga morati da se iznađe i dugoročno rešenje za smeštaj sve većeg broja napuštenih životinja.

– Trenutno jedino Veterinarska stanica ima azil i tu su nam vezane ruke.

Videćemo da li ćemo azil dati privatniku koji će investirati preko tendera ili će uz strogu kontrolu on ostati u nadležnosti Veterinarske stanice – kaže Stojančić.

Podsetimo, azil za pse u selu Davidovac ne radi već šest meseci, a napuštenih životinja u Vranju je svakim danom sve više.

– Mora da se aktivira služba zoohigijene, jer smo iz izveštaja koji smo dobili od Veterinarske stanice videli da nemamo matičnu knjigu u kojoj su popisani svi psi, što je njihova zakonska obaveza.

Dat je nalog načelnici Gradske uprave da ispita da li je neko iz određenih inspekcijskih poslova odgovoran što se zakon o dobrobiti životinja ne sprovodi – kaže Stojančić.

Da situacija postaje sve alarmantnija ukazuju i građani Vranja koje svakodnevno na ulicama presreću čopori pasa lutalica.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: